Skocz do zawartości

[opinia] cal.pl

Helid

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witam.

Moje doświadczenia z cal.pl są trochę inne.

Jeśli chodzi o działanie skryptów php i swl to ok.

Ale już naprzykład uruchomienie Crona zajeło mi trochę czasu.Pomimo tego że w DirectAdmin można wszystko poustawiać, to wpisując scieżkę do pliku cron.php podpowiadaną przez panel i podawaną w pomocy cron się nie uruchamiał.

Dopiero gdzieś w necie znalazłem jak wpisać ścieżkę.

phpMyAdmin też stwarzał mi problemy,nie mogłem wykonać importu bazy i wywalał mi jakiś komunikat o potrzebnym kluczu czy coś podobnego(już nie pamiętam dokładnie).Jest opcja importu bazy danych w directadmin ale nie ma tam wyboru kodowania czy zgodności.

No i coś co mnie dobiło.

Na tym serwerze mam dwa skrypty:adder i gstat do prywatnego użytku.Kilka stronek dodawanych w adderze i monitorowanych w gstat.

No i dostałem fakturkę za przekroczenie miesięcznego transferu za miesiąc marzec na kwotę 54.90 zł.Mam serwer Ace czyli 15 Gb miesięcznego transferu.

Napisałem do BOK-u że mi się to nie zgadza i skąd taka suma?Odpowiedź była krótka że wszystko jest Ok żebym sprawdził sobie w statystykach.

W statystykach domeny dziwnym trafem brakuje właśnie tego miesiąca.Znowu napisałem do BOK-u.Odpowiedz również krótka żebym sobie sprawdził w logach.

W logach w tabelach wszystkie wielkości transferu podane są Kbytes i mój tranfer w marcu wyniósł około 16500 kbytes.Czyli niby faktycznie przekroczenie o okoł 1 Gb,ale skąd taka cena to już się nie dowiedziałem.

Bo dokupienie 1 Gb transferu kosztuje 5 zł netto.

Prosiłem o sprawdzenie tych statystyk bo nie wiem w jaki sposób zużyłem taki tansfer ale dostałem że ich to nie interesuje.

Dla przykładu dzisiaj jest 12 a transfer zużyty w tym miesiącu to niecałe 9 mb,a jak pisałem tylko ja korzystam z tych skryptów i nie było przez ten czas żadnych zmian.

Mam wrażenie że całe biuro cal.pl to jedna osoba i mają głęboko gdzieś mój problem,zresztą w sprawie crona i phpmyadmin też nic nie pomogli.

Pozdro All.

UWAGA,

potrafią blokować konta bez ostrzeżenia, a na moje pytanie gdzie mam sprawdzić jak obciążam CPU nie dostałem żadnej odpowiedzi. Też mam wrażenie, że wszystkimzajmuje się jedna i ta sama osoba - wnioskuję choćby po tonie wypowiedzi (niezbyt miłym) w korespondencji na e-mail. Za to mają wielki minus....

.

Dla przykładu dzisiaj jest 12 a transfer zużyty w tym miesiącu to niecałe 9 mb,a jak pisałem tylko ja korzystam z tych skryptów i nie było przez ten czas żadnych zmian.
W DA masz statystyki dziennego transferu i dodatkowo mozesz zobaczyc co ci tak transfer zjada :) Obstawiam boty :)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Ja jestem bardzo zadowolony z usług cal.pl, nie przytrafiło mi się nic przykrego z ich strony

też generalnie są w porządku na tle konkurencji. Raz mi zablokowali konto (boty siadły na jednej ze stron), ale zadzwoniłem, pogadałem i wszystko po ludzku dało się uzgodnić w 5 minut. Jak dla mnie o to chodzi.

pzdr

co by tu wstawić...

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności