Skocz do zawartości

[opinia] cal.pl

Helid

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Aktualnie siedzę na Cal.pl i po pierwszym miesiącu już robią w ch**a nigdzie nie mają napisane w cenniku że transfer jest naliczany po przekroczeniu i to z taką dopłatą że można sobie kupić 2 server po przekroczeniu 10 giga.

Po zapłaceniu odpowiedniej sumy administrator łaskawie zmienił konfigurację konta.

Polskie wsparcie serwerowe i komputerowe - Outsourcing IT, instalacje smarthome i sieci komputerowe. Poznaj nasz Blog z nowinkami IT oraz najlepsze darmowe oprogramowanie RustDesk do zdalnego dostępu.

Jeśli ktoś zamierza skorzystać z usług tej firmy albo po prostu chce sobie poczytać o cal.pl, to polecam:

https://www.webhostingtalk.pl/topic/21062-u...awia-wyjasnien/

https://forum.wmsoft.pl/index.php/topic,152.0.html

https://www.webhostingtalk.pl/topic/19598-promocje-w-calpl/

Jest tego więcej.

• 1 miesiąc temu...
Korzysta ktoś może z Ace Pro z 250 gb transferu? Jak chodzą konta? Szukam czegoś pod zaplecze.

Czy naprawdę nie znalazłeś żadnej innej firmy która spełnia twoje wymagania ? Czytałeś opinie wyżej ?

Lubisz się bawić w sprawy sądowe albo płacić za nienależnie wystawione faktury ? Polecam Ci każdą inną firmę, chyba że naprawdę masz dużo wolnego czasu i mocne nerwy.

Czy naprawdę nie znalazłeś żadnej innej firmy która spełnia twoje wymagania ? Czytałeś opinie wyżej ?

Lubisz się bawić w sprawy sądowe albo płacić za nienależnie wystawione faktury ? Polecam Ci każdą inną firmę, chyba że naprawdę masz dużo wolnego czasu i mocne nerwy.

Jest takie powiedzenie, że pewnego typu ludzi nie sieją (sami się rodzą). I tak będzie do końca świata, nie zmienisz tego.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Nie placi sie z gory za rok wtedy maja cie daleko w D...e tak jest prawie wszedzie

a jak sie u nich sprawuje poczta??? serwery gdzie maja w polsce ???

miałem/mam już kilka różnych hostingów i nie powiedziałbym, że mają cię głęboko w du.. jak się płaci za rok z góry

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

• 4 lata później...

Dziś sprawdzając prawie 10 domen zapleczowych na serwe cal.pl spotkała mnie niemiła niespodzianka.

Żadna z domen nie działa. Na pytanie co jest tego powodem, otrzymałem odpowiedź:

Witam serdecznie,

Strony nie funkcjonuja gdyz uszkodzone sa bazy danych, z ktorych one korzystaja. Niestety wszystkie dostepne automatyczne backupy baz danych dla Pana konta sa uszkodzone. Nie jestesmy wstanie ich odtworzyc. Polecamy na przyszlosc korzystac z opcji tworzenia wlasnych backupow baz jaka jest dostepna w panelu DA oraz phpmyadmin. Backupy systemowe nie sa weryfikowane, a same zapytania do baz danych nie sa logowane.

Na to ja zadałem pytanie czy same się uszkodziły, ale już niestety odpowiedzi nie otrzymałem.

Super "firma".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności