Skocz do zawartości

Pomoc w wyborze hostingu.

sm1f

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

W tej chwili posiadam serwer WWW hostowany przez firmę www.glowanet.pl Niestety muszę stwierdzić, że nie jestem zadowolony z jego działania, ponieważ co chwile dochodzi do jakiś zawieszek, braku polskich znaków lub po prostu nie działa baza mySQL. Niektórym użytkownikom w ogóle strona nie może się wyświetlić. Interesuje mnie zmiana hostingu na lepszy, lecz nie bardzo wiem, gdzie uderzyć. Strona wymaga częstych aktualizacji i wchodzi na nią dość dużo użytkowników. Dlatego nie mogę sobie pozwolić na jakie kolwiek przerwy w działaniu. Potrzebuję min. 1 GB pojemności oraz transfer min. 10 GB / miesiąc. Planuję zakupić takowy serwer na rok i w tym celu chce przeznaczyć 100 złotych. Wiem, że to nie dużo, lecz wydałem już trochę pieniędzy na poprzedni host. Z góry dziękuję za rzetelną pomoc, pozdrawiam.

Ja rowniez polece prohost.pl - jak dotychczas bez zadnych problemow, pomoc przy przenoszeniu strony. Support w postaci Czat Online dostepny cala dobe (raz uzywalem o 2 w nocy i od razu ktos sie zglosil). Mam wlasni pakiet o jakim mowisz - 1gb miejsca i 10gb transferu za 100netto.

Dla mnie najistotoniejsze jest to o czym jakoś najmniej pisze się w ofertach. Czy prohost.pl posiada limity na bazy danych (max. ilość połączeń i max. ilość zapytań do bazy)? Jaki posiada limit obciążenia CPU?

Posiadałem prawie rok hosting w kei.pl - serwis bez zarzutu jeśli idzie o sprawy techniczne. Nie pamiętam by przez rok pojawił się pad serwera www, czy serwera baz. Dobra obsługa BOK.

Od tygodnia natomiast morduję się z webh.pl. Nie polecam tego hostingu. Norotyczne pady serwera. Dziś zdechł serwer sql. Plany hostingowe kont współdzielonych posiadają limity na bazy danych. Proste forum przy 50 użytkownikach online przerasta już limity użytkowników bazy sql.

U nas z forum ponad 50 online bez planu platinium nie masz co podchodzić. Na niższych planach limity cpu będą przekroczone. Więc jeśli liczysz na groszowy hosting z dużym obciążeniem to nic dobrego nie znajdziesz.

prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.
Minimalna konfiguracja: 2 procesory, 32gb ram, dyski ssd.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 Serwery VPS i Dedykowane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności