Skocz do zawartości

Pomoc w wyborze hostingu.

sm1f

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie dziś dostałem info z prohost.pl, że limit użytkowników na bazę wynosi 30 a limit zapytań do bazy na godzinę 200000. Pomijając kwestię %CPU (bo to chyba nieporównywalne dla różnych hostingodawców i trzeba samemu sprawdzić w praniu), parametry te raczej nie wyglądają zachęcająco nawet w najwyższym planie.

Ja osobiście nie szukam nic "za grosze" - choć chyba zrozumiałe, że staram się dobrać ofertę równiez atrakcyjną cenowo. Nie są dla mnie istotne takie sprawy jak pomoc on-line 24x7, bo jak serwer działa i nic się nie sypie przez rok czasu z żadnego BOK nie korzystałem wcale. Istone są dla mnie: niezawodność serwera, brak limitów baz (bądź takie, które zapewnią działanie forum).

Nie chcę pakować się w żadne VPS ani serwery dedykowane bo po prostu nie mam zielonego pojęcia czym to się je :)

Normalne forum takich limitów bazy nie przekroczy (chyba, że ma shoutboxa). Są vpsy managed - nie trzeba umieć administrować.

prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.
Minimalna konfiguracja: 2 procesory, 32gb ram, dyski ssd.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 Serwery VPS i Dedykowane.

Od tygodnia natomiast morduję się z webh.pl. Nie polecam tego hostingu. Norotyczne pady serwera. Dziś zdechł serwer sql. Plany hostingowe kont współdzielonych posiadają limity na bazy danych. Proste forum przy 50 użytkownikach online przerasta już limity użytkowników bazy sql.

Witam :D pragnę wyjaśnić pewne rzeczy ;):

Nie polecam tego hostingu. Norotyczne pady serwera.
Dziś zdechł serwer sql

Dziękujemy za informacje o jakiejkolwiek awarii, jeżeli Panu coś nie działało i nam Pan tego nie zgłosił to proszę nie oczekiwać cudów -"samo się nigdy nie naprawi".

Plany hostingowe kont współdzielonych posiadają limity na bazy danych.

jeżeli nie chce posiadać Pan takich limitów to zapraszam do firmy "krzak" gdzie nawet nie wiedzą jak włączyć limitowanie... Jak Pan sobie wyobraża hosting współdzielony bez limitów jeżeli chodzi o ilość połączeń do bazy danych? Śmieszne...

Proste forum przy 50 użytkownikach online przerasta już limity użytkowników bazy sql.

Pana forum nie należy do "prostych" ze względu na to że posiada Pan aktywny dodatek dzięki któremu straciłby Pan gdzie indziej już dawno konto (ze względu na przekroczenie limitów CPU ).

Pozdrawiam ;)

Edit:

Warto jeszcze jedną rzecz dodać, wczoraj przeglądałem Pana forum i widziałem około 70 osób on-line więc nie jest do końca tak jak Pan pisze ;)

webh.pl - szybki hosting z backupem wykonywanym co godzinę i dostępnym na aż 21 dni wstecz, a także bezpłatne skalowanie zasobów, tani vps kvmwydajny vps windows

O! I Pan Radek się zeźlił :D

Nie żebym miał tu rozpoczynać pyskówkę bo temat dotyczy polecanego lub odradzanego forum. Wyraziłem swoją opinię o serwisie do czego mam prawo. Już na podstawie obserwacji poczynionych przez tydzień działania na tym serwisie codziennie jest problem z serwerem. Oczywiście, są zalety - BOK odpowiada, jest bardzo miły, uprzejmy i cierpliwy, ale po co mam zgłaszać pady serwera do BOK skoro otrzymuję odpowiedzi typu cyt. "... informuję, że mieliśmy małe problemy z serwerem. Problem został rozwiązany i nie powinien już występować.". Też miałem taką nadzieję, bo nie uśmiechają mi się notoryczne przenosiny, a tu od 3:00 do 10:00 kolejny pad, tym razem serwera baz.

A jeśli idzie o limity baz: dla przykładu kei.pl ma ustawioną ilość jednoczesnych użytkowników na poziomie 2x większym (mówię o porównywanych planach średnich), czyli na poziomie 60. Nie ma natomiast limitów na zapytania do bazy. Żeby nie było, że "wciskam" się z procesożernym serwisem na stronę i oczekuję cudów. Forum moje na stronie kei.pl razem z innym serwisem w joomla oraz prostą stroną i bazą danych na subdomenie, co kilka dni osiągało u nich przekroczenie 5% (max do 7%). Teraz pozostałość generuje ok. 1,5% - znaczy samo forum mieściło się w granicach średnich 3,5 - max 4,5%. I to i tak wg podobno mocno zaniżanych przez kei parametrach serwera referencyjnego.

Opinię o hostingu kształtuje pośrednio opinia użytkowników, a ta nie jest od jakiegoś czasu zbyt przychylna i to ja obrywam joby ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności