Skocz do zawartości

Witam cieplutko WSZYSTKICH forumowiczow

Gość HPW

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

Troche poczytalam na tym forum lecz nie moge znalezc tu informacji na temat kompleksowej uslugi zalozenia sklepu internetowego.

Nie potrafie zrobic tego sama wiec chetnie skorzystalabym z czyichs uslug. Na stronach www jest tego tak wiele, ze juz sie gubie...

Prohost, ktory proponujecie oferuje tylko hosting ,

z oscommerce sama sobie nie poradze,

home.pl - ludzie narzekaja na serwer,

uk2.net - jak czytam ich forum widze, ze klienci maja wiele problemow technicznych

myslalam o e-Trade Pro - jest za darmo, ale oferuje "gola" strone, oddzielnie musialabym szukac grafika no i nie wiem, czy jak ktos oferuje za darmo(potem 3% od zamowien) zapewnia w miare porzadny serwer i czy bedac laikiem w HTML, skryptach, CSS itp. sama sobie z tym wszystkim poradze ;)

Dopiero zaczynam, wiec obawiam sie inwestowc w projekty za kilka tysiecy robione na zamowienie, raczej chcialabym sprobowac cos rozkrecic, a potem, jak beda jakies zyski, przeniesc moja domene na lepszy serwer lub kupic wlasny itp. Ale rozkrecic, to nie znaczy zeby zaczac od totalnego g****, a jako, ze nie znam sie na specyfikacjach, DNS-ach, RSS-ach nie jestem w stanie ocenic jakosci uslugi.

Wiem juz jaka domene chce, ale nie wiem, na ktorej stronie mam ja kupic, bo na to WY z kolei narzekacie (problemy z regulaminem, oplata za przedluzenie itp.). Poza tym niektore serwisy oferuja domene lub nawet 3 w cenie pakietu...O Boze jak tego duzo...

Dlatego prosze o pomoc.

Poza tym mieszkam w Anglii wiec rowniez! nie jestem pewna czy moj sklep moze byc na serwerze polskim, czy lepiej w UK, a moze w USA...czy ma to znaczenie?

Nie ukrywam, ze wolalabym miec hosting w jakiejs polskiej firmie ze wzgledu na techniczne problemy, a tu moj angielski moze byc niewystarczajacy.

Jak sobie mysle na co sie porywam - nie majac o tym bladego pojecia - to czesem mam ochote zrezygnowac i zaczac znow od e-bay, tylko pytanie kiedy znow cos sie im nie spodoba i zablokuja konto...

Reasumujac - licze TYLKO na wasza pomoc, bo sama tego nie zrobie. :)

Witam ;)

Zazwyczaj jest tak, że aby zyskać trzeba zainwestować. Więcej odwagi, a mniej wymyślania problemów... ;)

Hosting, domena, free skrypt... nie znajdziesz oferty, na którą nikt nie narzeka. Chyba zapomniałaś jak to w Polsce jest :D

Pozdrawiam ;)

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

I chyba każdy już sie tym zajmuje :)

@HPW - w Twoim przypadku to najlepiej by było troszkę zgłębić bardziej temat i może powalczyć samej

Wiec na poczatek domena, skoro wiesz jaka chcesz to kupuj, ja polecę firmę OVH.pl za calokształt, pewnie można znaleźć kogoś kto sprzeda Ci taniej domenę ale taniej nie znaczy zawsze lepiej ,

hosting powinien wystarczyc taki https://www.ovh.pl/prywatne/produkty/90plan.xml

Pozdrawiam i nie zniechecaj się, jak bedą problemy pisz :D

@ExPloiT

Co to znaczy kolejna kobieta na PiO? Czyzby lekka dyskryminacja? Pewnie powinnam gotowac obiady i rodzic dzieci? Mam wrazenie, ze nalezysz do pokolenia, ktore dazy do pozbawienia kobiet dostepu do sfery publicznej (ale na forum kucharskim moglabym sie zalogowac, nieprawdaz? :-)) i definitywnego zamkniecia ich w sferze prywatnej, czytaj: tylko dla siebie lub tam gdzie ich miejsce...Niestety, nie ma tak dobrze - rodza was kobiety, przez cale zycie stajecie na glowie, by nas zdobyc, a jak juz nie mozecie :-(...przychodza nastepni. Jeszcze tego nie zaakceptowales? Aha, tak na marginesie - nick masz odpowiedni :soczek:

P.S.

Nie za ostro?

Witaj cieplutko!

@Greenafik, @KNS @Spuki - dzieki za powitanie

@tjay99

Witaj!

Nie zapomnialam o Polsce i zeby nie kasa, dawno bym wrocila, no i oczywiscie wlasny domek, na ktory w zyciu w kraju nie moglabym sobie pozwolic.

Nie napisalam, ze nie chce zainwestowac - napisalam, ze nie wiem W CO, a to roznica. Odwaga nie jest tu potrzebna, wiecej, nawet nie na miejscu - nie musze nikomu niczego udowadniac. Wrecz odwrotnie, z moja odwaga i z moim temperamentem mialabym juz wykupiona wiekszosc abonamentow na e-commerce, ale nie tedy droga przeciez. Do tego sluzy forum, by popytac madrzejszych :)

@gostek_

To mial byc komplement? Wybacz, ciezko mi czasem "zalapac" :jezyk1:

Witaj!

@jacek:)

Ale to mi zakrawa na jawne pomowienia...nastepny, ktory smieje sie z blondynki!

Witaj!

@Maximus Marius

Witaj!

Dzieki za dobre checi, ale stronke oscommerce czytalam i ....tylko tyle :shout:

Gdzie sie nie obroce, to nic nie wiem, no bo jak mozna zrozumiec, ze dostane Multi FTP na 1000 kont? Dla mnie wystarczy przeciez jedno no i co to jest to FTP? A do czego ma mi sie przydac FTP Anonymous? Ups, fajnie, ze ma 90 MB, tylko jak to sie je? Podoba mi sie rowniez dostep przez ssh - bez tego wogole bym sobie nie poradzila :) , no i oczywiscie Bazy MySQL tez sa potrzebne...

Niestety przewodnik o instalacji nie dziala u mnie. Z tego, co pisza na stronie angielskiej, wiem, ze sobie nie poradze, php i te sprawy...

A o co chodzi z tymi domenami? Dlaczego napisales "taniej nie znaczy lepiej"? Co miales na mysli? To bez znaczenia chyba, gdzie kupie, wazna tylko za ile i jaka kasa za przedluzenie?

Dlaczego jak wejde na https://shops.oscommerce.com/ i klikne na pierwszy sklep z brzegu, to ma on adres https://shops.oscommerce.com/directory/goto,27988 ? Czyzby ten sklep nie mial wlasnej domeny?

W dalszym ciagu poszukuje systemu, ktory obsluzy laik, lajkonik itd.

Moje najnowsze "odkrycia" - tylko sie nie smiejcie! Sun Web lub IAI - co o tym myslicie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności