Skocz do zawartości

spadek PageRank

rolerkoster

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, ktoś mógł zgłosić lub po prostu nie spodobało się to na stronie moderatorowi G.

Może jakoś rozbij te linki żeby nie były tak w kupie albo je jakoś 'wkomponuj' w stronę tak żeby nie biły po oczach - stopka to już dość mocno oklepane miejsce i G wie doskonale że jak coś jest w stopce to na 95% będzie to jakiś śmieć czyt. coś nienaturalnego.

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Generalnie Google coś trochę wariuje. Przed ostatnim głównym updatem zaliczyłem spadem z 3 na N/A nie wiedzieć czemu, bo treść unikalna, dosłownie 1 link wychodzący, z resztą tematyczny. W ostatnim czasie z N/A zrobił się pagerank 2, utrzymywał się jakieś 2-3 tygodnie, wczoraj patrzę i znowu jest N/A a żadnych zmian czy powodów do kar nie ma. Niech mi ktoś udowodni że algorytm google działa bezbłędnie ;)

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Wg mnie powinieneś sprawdzić BL (o ile jes na bieżąco monitorujesz). Wystarczy, że jakieś 2-3 mocne linki obniżyły moc (PR, ban itp.) i w efekcie i Tobie się dostało.

Na Twoim miejscu nic bym nie robił i poczekał do kolejnego updatu (może już za miesiąc), jak wtedy nic się nie zmieni to dopiero coś bym kombimował z usuwaniem linków itp.

Aha - i spróbuj zdobyć jakiś silny link do tego czasu (updatu), najlepiej tematyczny, a jeszcze lepiej kilka, żeby dać znać googlowi, że Twój serwis żyje i ma się dobrze :)

A ja się zastanawiam o co to całe haloo.... Pr przydaje sie chyba tylko przy sprzedaży linków i swl, swl nie używasz a z tego co widzę linków także nie sprzedajesz więc w czym rzecz? Reklamodawcy patrzą raczej na uu :) Więc no problem i działaj dalej.

Jeśli stronom które do nas linkowały spada PR to nam też spadnie i idzie taki łańczuszek nieszczęścia. Pamiętam że na dany PR trzeba mieć z linki z niższych PR, dokładnie schematu nie pamiętam, bo mnie zielona kreska nie kręci ale sam widzisz jak to działa.

A ja myślę, że to żart jakiś.

Po zadanych pytaniach - POkemon.

A PR6 za darmo dostać trudno, nawet przez przypadek.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Google zmienia zasady. To że kiedyś miałeś 8 linków na stronie nie oznacza, że dzisiaj nie otrzymasz za to kary.

Przez opowiadanie takich sensacji młodzi adepci nie śpią po nocach.

Praktycznie nie ma kar za linki wychodzące, ale są za zainstalowane SWL.

Porządne strony też mają po 20 linków wychodzących

np.: do żrdóla templatki, w3.org, innych walidatorów, delicio.us, wykopu, elefanty itd ....

żaden z nich nie jest tematyczny.

Strony mają PR3-7 i mają się dobrze.

Zresztą od tego jest internet, żeby strony do siebie linkowały.

Google zmienia zasady. To że kiedyś miałeś 8 linków na stronie nie oznacza, że dzisiaj nie otrzymasz za to kary.

:)

Przez opowiadanie takich sensacji młodzi adepci nie śpią po nocach.

Praktycznie nie ma kar za linki wychodzące, ale są za zainstalowane SWL.

Porządne strony też mają po 20 linków wychodzących [...]

Żeby tylko 20... Wiele stron ma dobrze ponad 100 wychodzących i żyją z tym całkiem nieźle - huffingtonpost.com

była...

Mam wrażenie że google wprowadza jakiś nowy algorytm oceniający jakość linków wychodzących. Faktem jest, że nie tylko strony wyświetlające linki swl mają ich spore ilości bo to nie jest żdana reguła. Z tego też powodu google nie może sobie pozwolić na cięcie stron według schematu masz 5 wych. to my ci pr -1 masz 10 wych to -pr2 itd to jakieś bardziej rozbudowane coś. Wcześniej zobaczyłem podobną sytuację cięcia pr dla samych stron gdzie i tutaj pr jakby icieka w niektórych przypadkach. Ciężko dostać jakiekolwiek pr obecnie na dmozach ale nie jest to nie możliwe jako że mam nawet pr3 na jednym linkowanym tylko z swl i wyświetlającym swl. Jednak skrypt zdaje się mieć tutaj duże znaczenie.

Wracając do wychodzących. jak wspominałem cięcia nie są po ilości i pewnie też nie po tym czy linki są tematyczne czy nie są, a jeśli już ma to mniejszy wpływ. Jednak i googe i każdy z nas zdaje sobie sprawę że swl wyświetlają linki różnych stron zarówno śmieci linkowanych pod site dla swl jak i normalnych stron więc myślę że jest to chyba jedyny parametr w miarę wiarygodny oceny czy strona linkuje swl czy nie. Jaka normalna strona wyświetla linki do śmietników ?

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Praktycznie żadna nie powinna. Dlatego napisałem, że G zmienia zasady. Kiedyś za linki z swl na stronie generalnie nie było żadnej kary. Dzisiaj można się narazić na filtry. G zwiększyło skuteczność wykrywania swl na stronach więc coś w tym musi być.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności