Skocz do zawartości

Google nie widzi linkow zewnetrznych do moich stron

sanczer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mozecie mi pomoc? Na pewno nie tylko ja szukam odpowiedzi na te pytania. Mianowicie - moze to glupie, ale nie wiem jak dlugo zajmuje google odnalezienie wszystkich linkow do moich stron. Na Alexie widac, ze w innych wyszukiwarkach moje strony maja pelno backlinkow, a na google 0. Strony sa mlode, jedne kilka tygodni, inne kilka miesiecy. I w google na tych dodatkach dla webmasterow kilka z nich wykazuje, ze maja linki zewnetrzne, ale nic tam sie nie zmienia od kilku tygodni.

Czy to jakis filtr, ban czy po prostu wykazac sie cierpliwoscia bo google wolno dziala?

Dzieki za odpowiedzi!

Paweł

Kredyty i pożyczki gotówkowe i hipoteczne; sms +48 662 107 027, pamil@vp.pl

Dzieki! :) Czytalem tam na twojej stronce o tym, ze google, jak wiadomo, jest wyczulone na powtarzalne tresci. I tak sie zastanawiam, bo na swojej stronie mam czasem cytowane nawet cale artykuly za jakims wydawnictwem - czy to moze googlowi przeszkadzac i filtruje jakos moje strony? Jak myslicie?

Poza tym, jezeli google filtruje, to kogo? Tego kto jako drugi zindeksowal swoja tresc? Chodzi mi o to, skad google wie, kto od kogo zapozycza. Czy filtruje wtedy obydwie strony?

Kredyty i pożyczki gotówkowe i hipoteczne; sms +48 662 107 027, pamil@vp.pl

Google nie filtruje automatycznie za powtarzane treści. Pewnie większość umieszczonych kiedykolwiek treści ma swoje kopie w na innych stronach. A skąd google wie kto miał treść pierwszy? Generalnie patrzy na wiek strony (niektóre przedstawiają znacznik utworzenia) ale generalnie liczy się od kogo treść została zaindeksowana jako pierwsza oraz liczy się moc domeny/strony. Jeżeli domena/strona ma dużą moc to nawet jeżeli zostanie zaindeksowana później może być wyżej w wynikach wyszukiwania.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności