Skocz do zawartości

Kataloger - Program do szybkiego katalogowania stron

Spambot

Rekomendowane odpowiedzi

"Nóż nie służy do zabijania, dlatego nie można zakazać jego sprzedaży"

To ludzie korzystają z tych narzędzi, a że nie umieją to już na to nikt nic nie poradzi.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 4 tygodnie później...

Rozwijasz jeszcze ten projekt? Mam kilka uwag, bo ogolnie produkt zadowala moje skromne potrzeby, ale albo nie umiem go obslugiwac, albo jest tam spory babol utrudniajacy prace. Pomijajac fakt, ze program czesto sie wykrzacza (zwlaszcza jak w tytulach sa polskie znaki, taka prawidlowosc), to irytujace jest, ze gdy zapisuje katalogi z danej sesji w pliku, i nastepnego dnia je wczytuje, pokazuja sie one znow w okienku katalogi. Potem trzeba je recznie przenosic w "katalogi dodane". Powinna byc opcja "zaznacz wszystko" zeby 2 kliknieciami miec to glowy. Ale to maly pikus. Jeszcze gorsze jest to, ze gdy wczytuje z bazy katalogi sa tam tez te, w ktore wczesniej juz dodalem. "Kasuj duplikaty" nie dziala, wiec caly czas musze sprawdzac, czy katalog, w ktory wpisuje jest juz na mojej liscie dodanych czy nie. Przy 10 sztukach to jeszcze ujdzie, ale gdy masz setke dodanych i 200 jeszcze w bazie, to szlag mnie trafia. Nie wiem, czy sie jasno wyrazilem, ale mam nadzieje na jakis update:-)

Tak rozwijam dalej program, dodałem opcje wczytywania z plików dodanych ktalogów i dodałem opcje która pozwala kasować

już dodane katalogi z listy katalogów, należy kliknąć "kasuj już dodane" natomiast opcja kasuj duplikaty kasuje

powtarzające się te same nazwy katalogów z tego samego pola, dodatkowo dodałem spis darmowych 1500 anglojęzycznych katalogów i opcje zmiany języka na angielski.

błędy wyskakujące w niektórych katalogach proszę wysyłać linki na pm to zobacze co da się zrobić.

nowa cena programiku to 35zł

Sprzedam komplet 25 programów do pozycjonowania za 69zł - szczegóły na stronie spambot.pl SEO -
wystawiam fv vat

Przyjmuje wszystkie polskie znaki z wyjątkiem "ń". Przy próbie wpisania ń następuje jakby przeładowanie programu.

Czy zakupując obecną wersję będę miał prawo do pobierania kolejnych?

Czy zakupując obecną wersję będę miał prawo do pobierania kolejnych?

Tak wszystkie poprawki i nowe wersje programów są za friko, tylko trzeba samemu sprawdzać czy na stronie pojawiły się jakieś poprawki i się po nie zgłosić

opcje mieszania np. tytułu - jaki format?

{slowo|slowo2} czy inny? Nigdzie nie znalazłem opisu do tej funkcji

słowa w tytule są zamieniane kolejnością jeśli masz tytuł słowo1 słowo2 słowo3 słowo4 słowo5 to program losowo przestawi słowa na inne miejsca np. tak słowo5 słowo3 słowo4 słowo1 słowo2

Sprzedam komplet 25 programów do pozycjonowania za 69zł - szczegóły na stronie spambot.pl SEO -
wystawiam fv vat

• 3 tygodnie później...
Dodano podświetlanie słów na dwa kolory czerwony i zielony.

Nie wiem czemu programiści tak sobie upodobali te dwa kolory. Dla nas daltonistów jest to jeden i ten sam kolor. :) Nie można zastąpić jednego niebieskim? :)

Co do reszty - jeszcze testuję, zastanawiam się czy SK czy coś innego. Wystawiasz faktury VAT?

⇅ Sprawdź czy nadal jest zielono u Ciebie i konkurencji poprzez nowoczesne monitorowanie pozycji

słowa w tytule są zamieniane kolejnością jeśli masz tytuł słowo1 słowo2 słowo3 słowo4 słowo5 to program losowo przestawi słowa na inne miejsca np. tak słowo5 słowo3 słowo4 słowo1 słowo2
A jak będę miał "katalog stron www" to będzie mi losował takie tytuły: www stron katalog?

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

A jak będę miał "katalog stron www" to będzie mi losował takie tytuły: www stron katalog?

Tak, taki tekst zamieni losowo na "www stron katalog" lub "stron www katalog" lub "www katalog stron"

jeśli tak to do niczego bo powstaną bezsensowne tytuły.

jedyna logiczna opcja to taka, że się by wpisywało całe tytuły i losowo by wybierał tytuł - co w większości takich narzędzi właśnie tak działa

W tym programie też da się ustawić aby losował tytuły całymi zdaniami ale jest to inaczej zrobione niż w innych programach, musiałbyś utworzyć kilka projektów z nazwą tej samej strony i różnymi tytułami a następnie zaznaczyć w zakładce "projekty" opcje "losowanie" lub "losowanie bez powtórzeń"

Dodatkowo poprawiłem wszystkie wyskakujące błędy które czasami wyskakiwały podczas dodawania wpisów do niektórych katalogów między innymi takie które zgłosił użytkownik Mar w pierwszym poście.

wystawiam fv vat

• 1 miesiąc temu...

Z okazji dnia dziecka do końca 2 czerwca do popbrania na stronie za darmo pełna wersja programu

przy okazji dodałem do niego losowanie synonimów typu

Definicja : KataLoger {program|narzędzie|oprogramowanie} do {katalogowania|pozycjonowania} stron

Wynik : KataLoger narzędzie do pozycjonowania stron

kataloger-formularz.jpg

Oraz ulepszyłem filtrowanie katalogów.

wystawiam fv vat

Witam

Program jest generalnie OK, ale chciałbym zgłosić kilka nieścisłości.

1. Interfejs jest bardzo, bardzo nieintuicyjny.

- brakuje przycisków typu "zatwierdź", "zapisz" na etapach tworzenia projektu (jest tylko powrót i exit ;) ).

- nie ma informacji, że mozesz umieszczać synonimy {a|b}

- czym się różni powrót od exit? W sensie nie wiem dokąd wychodzę albo dokąd powracam.

- czemu nie ma opcji zapisania projektu? Przez minutę nie byłem pewien czy opis z synonimami nie ulegnie skasowaniu i go zapisałem w notatniku.

- czemu w polu "nazwa projektu" nie pojawiają się dodane projekty?

2. Po co komu opcja mieszanie wyrazami w opisie strony?

3. Jak zapisać listę dodanych katalogów? Dodałem stronę do kilkunastu i jedyne co mogę po ponownym otwarciu programu zrobić to zaimporotować liste od nowa i dodawać od nowa do pełnej listy

4. Błąd z literkami "ń"

5. Sporo wyskakujących błędów, powolne działanie.

Reszta OK ;) Program fajny, ale kilka poprawek jeszcze musisz nanieść, żeby program był warty (niewygórowanej skądinąd) ceny.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności