Skocz do zawartości

Jak najprościej przenieść wordpressy?

neon103

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie zawarte praktycznie w temacie. Chcę przenieść kilkadziesiąt wordpressów.

Hosting ten sam - domeny inne. Po prostu jak to najprościej zrobić?

Czy najlepiej będzie folder skopiować i przenieść na nową domenę ze starej?

Czy zainstalować od nowa i importować wszystko z bazy danych?

I tak przy okazji: jak przenoszę sposobem nr. 1 to gdzie adres w phpmyadmin zmienić?

Sorki za głupie pytania ale mam do przeniesienia na prawdę dużo wordpressów, a zależy na czasie.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Rzeczywiście głupie pytania, skoro hosting ten sam, a domeny inne... to zmieniasz tylko delegację domen i nic po za tym.

Po za tym, nie rozumie... jak można przenieść domenę? Co przez to rozumiesz?

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

W obrębie tego samego hostingu z n kont możesz się odwoływać do jednej bazy o hoscie localhost wiec w zasadzie bazy nie musisz wcale przenoscić.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

No bazy n ie muszę przenosić to jasne. Po prostu widziałem w PA fajną opcję przenoszenia więc myślałem, że szybciej będzie. No nic to pliki skopiuję i wstawię w odpowiednie miejsca i adresy w phpmyadmin będzie pewnie trzeba zmienić.

Rzeczywiście głupie pytania

Czasem głupie pytanie może okazać się dla jednych "wybawieniem". No nic to jutro znowu dużo roboty mnie czeka :D

bazy nie musisz przenosić ale coś mi się wydaje że pogrzebac w bazie i zmienić nazwe domeny to juz tak.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

pogrzebac w bazie i zmienić nazwe domeny

No... a tego nie lubię robić, monotonne. Jutro pewnie odkopię temat pytając gdzie adres zmienić :D

jak nie zmienisz tego w bazie to w chwili wejścia na administratora będziesz miał go na starej domenie ;]

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności