Skocz do zawartości

Czuję się PONIŻONY....

mgru

Rekomendowane odpowiedzi

Panie i Panowie,

Jakiś tydzień temu odpaliłem GA na jednej z moich stronek i to co zobaczyłem to .... jakiś żart, duży żart.

Czy Google oszukuje? Chyba wszyscy wiedzą, że tak. (do oburzonych tym zdaniem: Czy znacie warunki na jakich dzielicie się prowizją z Google?)

W roku 2006 zarabiałem ok. 3$ za 1.000 odsłon, w 2009 zarabiam 1$ za 10.000 odsłon. Spadek 30-krotny. Czym to można wytłumaczyć, jak nie oszukiwaniem? Jeżeli zamierzają dalej działaś na zasadzie wydawca dostaje 5% a oni 95%, to ja im przyszłości nie wróżę.

W polskich systemach, aż tak nie oszukują.

Jestem poniżany przez Googla, już z ich GA nie korzystam.

Rozumiem, że jesteś rozgoryczony niskimi stawkami ale z tym "oszustwem" Google to trochę przesadzasz ;) O kryzysie słyszałeś? Reklamodawcy albo zaprzestali emisji reklam, ograniczyli je albo obcięli stawkę za klika. Nic na to nie poradzisz. Ciesz się że dolar jest po 3,7zł a nie po 2 zł :)

Po drugie dużo zależy od tematyki, budowy strony i rozmieszczenia reklam.

Nie uważam, by Google oczekiwało. I szczerze powiedziawszy nie interesuje mnie, ile oni zabierają dla siebie. Jak mnie moja działka przestanie satysfakcjonować, to nie będę się długo zastanawiać i zabiorę stamtąd strony.

Słusznie wspomniał kaviorek, że trzy lata temu było mniej stron w programie AdSense. I nie tylko. Trzy lata temu mało kto wiedział o istnieniu reklam AdSense, więc i chętniej ludzie w nie klikali. Teraz, gdy te reklamy się ludziom opatrzyły, klikają oni znacznie mniej.

Ja juz zapomnialem jaki mam login. Teraz sprawdzilem i widze, ze wzgledem grudnia moje zarobki spadly ponad 100 krotnie, nie zarabiam prawie nic. Przyczyna sa smiesznie nizkie stawki. Olewam, szkoda czasu. Po prostu fajnie bylo ale sie skonczylo.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

spadki są ale to wynika tylko z rosnącego dolca - więc w sumie na jedno wychodzi dla nas :]

podam taki przykład:

w lipcu 2008 zarobiłem 1000 $ kurs dolara 2zł czyli dostałem 2000 zł

styczeń 2009 zarobiłem 600$ kurs dolara 3,4zł czyli dostałem 2040 zł

patrząc na dolce moje zarobki spadły o 40% !! i o takim spadku większość z Was piszę ;) u mnie jak widać nic się nie zmienia :) zarobki utrzymują się na tym samym poziomie +/- 10%

bueheheheeh al efrazy finansowe sa tak oblegane że cięzko sie przebic nawet per 2PLN za klik ^_^

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

u mnie jak widać nic się nie zmienia smile.gif zarobki utrzymują się na tym samym poziomie +/- 10%
I to jest niepokojące bo jak widać przez tyle miesięcy nic się nie rozwinąłeś a wręcz zarabiasz mniej w $. Pytane czy powodem jest lenistwo czy pogarszające się warunki w zarabianiu w adsense.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności