Skocz do zawartości

moderowane katalogi

zakręcony

Rekomendowane odpowiedzi

Może po prostu nie lubi dodającego i chciał się go pozbyć? Powtarzam, nie napisałem nic na temat katalogu i jego moderatora.

ktos czytający ten temat mógł i tak założyć, a ktoś może założył że jednak jest to głupi moderator, w czym więc problem?

może i nie napisałeś nic na temat katalagu i jego moderatora, ale dałeś moim zdaniem bardzo głupią radę by nie dodawać swoich wpisów do cudzych katalogów, które są udostepniane dla wszystkich...

tak na marginesie tamten moderator chyba jednak mnie lubił bo napisał, że jeżeli tylko chce to mi odblokuje IP O_o

Dziwię się że niezrozumienie mojego tekstu może mieć wpływ na trafiających do takiego katalogu.

ale już trafiający na takie katalogi mogą mieć problem ze zrozumieniem tego zdania

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
dałeś moim zdaniem bardzo głupią radę by nie dodawać swoich wpisów do cudzych katalogów, które są udostepniane dla wszystkich...
Głupie to jest obrażanie kogoś nawet nie mając z nim żadnej styczności, zdanie jest kierowane właśnie do tych ludzi co wynika z jego treści. Kiedy ktoś robi coś co mi się nie podoba to go omijam a nie publicznie mu ubliżam.
tak na marginesie tamten moderator chyba jednak mnie lubił bo napisał, że jeżeli tylko chce to mi odblokuje IP O_o
Nie wiem i dlatego nigdzie nie oceniałem jego zachowania.
ale już trafiający na takie katalogi mogą mieć problem ze zrozumieniem tego zdania
Niektórzy mają problemy bez trafienia na taki katalog. Wydawało mi się że napisałem je dosyć zrozumiale, najwidoczniej nie.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

Aż się przestraszyłem, że o moje katalogi chodzi :D Dziwię się takiej nagonce, mam jeden fajny katalog i raz mi się przyczepił "pozycjoner" który dodawał 15 stron o podobnej tematyce, tylko zakładał do każdej z nich oddzielną podkategorię. Wkurzył mnie, to usunąłem. Miałem nadzieję, że wystarczy, ale twardziej co tydzień dodaje to samo tylko z innych IP i pupa blada :) Ma frajdę a ja kłopot :)

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Exe już sie przyzwyczaiłem, że co moderator to inny gust i nie jeden raz nie została zaakceptowana moja strona w jakimś katalogu o to nie mam pretensji inaczej bym chyba musiał kilka razy dziennie temat zakąłdać jakie to są moderatory :)

wpisy były stron firmowych, kilka tematycznych katalogów, kilka innych stron tematycznych, wszystko w kategoriach, które juz istniały,

jeżeli strony były nie wygodne, nie odpowiadały poziomem, czy czym kolwiek innym, to się powinno skasować i na tym koniec

a nie słać mi meila, że zaspamowałem mu katalog taką ilością stron w tak krótkim czasie, i że mnie odbanuje, jeżeli mu bede słał strony po jednej lub max do 20 dziennie :D

edit: i to ta ilość stron była powodem wyciapania tych wpisów i bana na IP, jak by to cos dało w dzisiejszych czasach ... no chyba, że mnie nie lubi jak to ktos tu juz wspomniał O_o

- Reklama -

nie wspominam o tym, że w informacji nie ma namiaru na katalog z którego to pochodzi

Takie lubię najbardziej ;-) Tylko jaki jest sens w ogóle wysyłać takiego maila?

Kurcze, jak ja mam za dużo wpisów danego dnia to po prostu zostawiam je na później i co jakiś czas znajduję chwilę na sprawdzenie wszystkich.

No tak, ale można zarówno wyłączyć powiadamianie mailowe, jak i edytować szablon maila i dodać chociaż do niego link do katalogu :)

• 1 miesiąc temu...

Z pokorą przeczytałem wszystkie posty w tym wątku. Wydaje mi się, że powinienem tu coś napisać.

Nazywam się Marek. Jestem właścicielem tizn.pl, azerty.pl, katalog.waw.pl, a teraz rozkręcam globtroterek.pl.

Jestem osobą początkującą w prowadzeniu katalogów. Utrzymuję je ze względu na moje prywatne strony: merde.pl i infopage.pl. Katalogi są częścią mojego prywatnego zaplecza, które rozwijam systematycznie.

@Zakręcony

Twoje strony poleciały, ponieważ pomiędzy jednym, a drugim dodaniem z Twojego IP było kilka, kilkanaście sekund różnicy! Możliwe, że jesteś tak szybki w ręcznym dodawaniu takiej dużej ilości stron (to się chwali), ale ja od razu, jak się okazuje pochopnie, posądziłem Cię o dodawanie za pomocą automatu. Wiem o istnieniu takich narzędzi, ale z nich nie korzystam, bo mam działające trzy prywatne strony. Nie czerpię z tego zysków (zamontowałem adsense, ale takie grosze na koncie, że chyba usunę i założę kolejną stronę z ofertą na webmastering). Rozumiem Cię i przepraszam za wyrzucenie Twoich stron z mojego katalogu. Sam doświadczam tego na co dzień. Jeśli nadal jesteś zainteresowany moimi katalogami napisz mi, proszę, na PW Twoje IP, to Cię odblokuję.

Zakręcony, nie jesteś pierwszą osobą, którą zablokowałem w htaccessie. Wiem, że możesz użyć Tora, ale nie o to chodzi.

Jak moderuję stronę w moich katalogach?

Otwieram statystyki i sprawdzam ilość połączeń danego dnia do moich katalogów, słowa kluczowe z wyszukiwarek. poszukuję IP powtarzających się w krótkim czasie. Jeśli jakieś IP jest mocno podejrzane to piszę maila do tej osoby, tak, jak to zrobiłem do Ciebie Zakręcony i informuję o fakcie (widać, że muszę z tego zrezygnować). Loguję się do katalogu. Sprawdzam, czy strona pasuje do działu (jak nie to przenoszę do poprawnego), sprawdzam słowa kluczowe, czytam informacje o stronie, czasami interpunkcję ale na pewno krzaczki, jak mało, to poprawiam, jak mnóstwo, to wyrzucam. Otwieram strony w kolejności dodania, sprawdzam, czy nie ma przekierowania na inny adres, sprawdzam linki zewnętrzne (czasami odwiedzam je), oglądam kilka działów, zdjęcia, trochę czytam. Sprawdzam, czy strona jest wartościowa, czy słabiutkim zapleczem innej strony. Bardzo mocno zagłębiam się w kontakt (jeśli adres strony jest costam.pl, a adres mailowy jest inny niż kontakt@costam.pl, to odwiedzam tą stronę i sprawdzam, czy to zaplecze). Dodaję do katalogu.

PS1. Nie sądziłem, że można zniszczyć reputację moich katalogów po napisaniu jednego posta.

PS2. Niechcący znalazłem tego posta. Po wpisaniu w G: links:www.tizn.pl pokazał się na ósmej pozycji.

PS3. Jak zdrowie da, to przez kilka lat będę moderować moje katalogi. Może coś z tego będzie?

PS4. Jeśli coś pominąłem, to przepraszam.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie,

Marek

Zapraszam na moją galerię zdjęć :)

Darmowa promocja w moderowanym katalogu stron. Tylko dobre strony!

wyłącz funkcję pobierania metatagów, wtedy bedzie dłuzszy czas pomiedzy dodawaniem ręcznym stron do katalogów

osobiście nie jestem zainteresowny juz tymi katalogami, nie przywykłem marnowac czasu...

- Reklama -

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności