Skocz do zawartości

Z www czy bez...

mperlam

Rekomendowane odpowiedzi

Witacie. Mam mały dylemat. Prowadzę stronę na Wordpressie i kiedyś była ona w adresie bez www (z twa tyg - młoda strona) a teraz dodałem www na początek i tak pozycjonuję stronę. Gry sprawdzam link populiarity okazuje się, że mam 5 przy stronie bez ww a 1 z www, alexa też jest na korzyść bez www. Jak zrobić żeby oba wyniki były takie same? Na pewno się da, bo np. strona ipod.info.pl ma takie same wyniki. Google kazałem robić z www a narazie jest bez, na pewno to sie z czasem zmieni. Proszę o pomoc.

Strona:

www.ciekawatechnika.com

Mogę prosić o opis jak to zrobić? Edytuję plik .htaccess i mam coś takiego:

# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>

# END WordPress

Mogę prosić o przeróbkę kodu?

Może wyda to się głupie, ale nawet ze wskazówkami nie umiem zmienić pliku. W ustawieniach strony (panel wordpress) ustawione mam ze adres strony jest z www. Bardzo proszę o przerobienie kodu, a przy okazji, czy efekty będą widoczne od razu? (link populiarity i alexa takie same), czy jest to proces kilku dni/ tyg/ mies?

# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^ciekawatechnika.com/$
RewriteRule (.*) https://www.ciekawatechnika.com/$1 [L,R=301]

RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>

# END WordPress

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Bardzo wam dziękuję za pomoc. Po jakim czasie od umieszczenia pliku na serwie będą zmiany?

Natychmiast. Przekierowanie 301 powinno działać od razu po aktualizacji .htaccess . Jeżeli nie dział problemem najprawdopodobniej jest slash w adresie w linii z %{HTTP_HOST}. Linia ta powinna wyglądać tak:

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^ciekawatechnika.com$

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności