Skocz do zawartości

Pozycja w google

ilgesu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zauważyłem dzisiaj pewien zadziwiający mnie schemat. Na średnio trudną frazę na 1 miejscu widniała strona z 6k bl wg Yahoo, co już było dla mnie zaskoczniem, a na trzecim stronka 120k bl wg yahoo. Zająłem się więc analizą linków, a te wskazują podobną tendencję, kilkanaście mocnych linków z tematycznych stron a reszta to syfiate linki z tym że ta druga strona ma ich więcej. Anchory mniej więcej podobne, domena na pierwszym miejscu o rok starsza.

Po tym wstępie zadaje pytanie, czy nadmierna ilość syfiastych linków w stosunku do wartościowych może obniżyć pozycje strony?

Niby jakość ważniejsza od ilości, jednak w tych 120k jest też sporo wartościowych linków.

Czekam na opinie.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wyznaje ogólną zasadę "UNIKAĆ SYFU" ;) Chodzi o stronki stawiane z myślą - "za miesiąc-dwa będzie z tego fajny śmietnik" np. qlweby z kategoriami zaczynającymi się od 11111coś :) Aż w ... strzyka :)

Jak wkurzony robot będzie badał stronę to może przejść od kłębka do sznura :) Unikając takich sytuacji strona pozycjonowana jest bezpieczniejsza :)

Pozdrawiam B)

Po pierwsze to nie wiadomo jakie frazy były głównie pozycjonowane, ta co ma więcej bl to pewnie posiada większy wachlarz fraz.

Po drugie to może rotacyjnymi ta druga tak nabiła bl. W końcu w yahoo da się ich zobaczyć tylko 1000.

Nawet obserwując w Google po wpisaniu adresu, można znaleść taki fakt, że liczba wartościowych linków tej drugiej nie schodzi poniżej poziomu lidera. A reszta bl widoczne swle i linki na jakichś spamach, lecz mimo wszystko na chłopski rozum myśląc pozycją powinny się zamienić.

O wachlarzu anchorów wspominałem, są zróżnicowane jednak przy obu stronach ten sam kierunek a, a+b, b+a, a+ miejscowosc.

Wszystko to mi wygląda jak wróżenie z fusów i tworzenie nowych teorii, które będą przez potomnych źle interpretowane i na tej podstawie powstaną kolejne głupoty, które powtarzane staną się faktem forumowym (analogia do faktu prasowego)

Ilgesu, najpierw solidna analiza przynajmniej kilku przypadków (najlepiej swoich), później wyciągnięcie wniosków, a na koniec publiczna dyskusja o tym na forum.

od dawna pojawiaja sie w sieci raporty roznych spamerow, ze po zdjeciu syfiastych linkow pozycja serwisow czesto ulegala delikatnej poprawie.

w tym konkretnym przypadku, nie zapominaj ze poza linkami jest jakies 200 innych mniej lub bardziej waznych faktorow branych pod uwage przy ustawianiu kolejnosci.

polish suicide flew 48 successful missions

Haha coraz śmieszniejsze rzeczy piszecie tutaj na forum. Aż mi się nie chce czytać tych bzdur.

Prosty test

Do pozycjonowanej strony ze stabilną pozycją dorzućcie jakieś 50 tyś punktów e-weblink. Po mięsiącu sprawdzamy pozycje. Spadła? :)

Co do ilości BL to też prosty test. Domena która ma powiedzmy 500 BL dostaje te 50 tyś punktów e-weblink. Po kilku miesiącach ma już niby 70 tyś BL :soczek:

No i jak tutaj porównywać moc jak można z domeną z np 50 BL być wyżej? :)

domena i jej zawartość ma o wiele większe znaczenie niż ilość linków

Tylko jak wytłumaczyć np. taki przypadek gdzie mamy frazę np. kredyty, nie wiem jaką by śmy domene nie wybrali i wypełnli stronę treścią na top10 bez linków nie mamy szans. Natomiast sytuacja odwrotna- byle jaka domena, treść uboga, dużo wartościowych linków ,systematyczne,odpowiednie linkowanie i top10 jest w zasięgu ręki. O czym to świadczy ?

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności