seead Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 dzieki za info. w az.pl jest jednak możliwość konfiguracji wpisów domeny, nie tylko same DNSy. skonfigurowałem jedną domenke i czekam na potwierdzenie od G. ale w nazwie już takiej możliwości nie znalazłem... kolejny minus dla tej firmy w moim odczuciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanczer Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Ale jak to w home.pl ustawic? Nie moge zrobic nazwy hosta '@'. Ktos wie jak to zrobic? jak tam pozmieniac? Kredyty i pożyczki gotówkowe i hipoteczne; sms +48 662 107 027, pamil@vp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dachus Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 sanczer napisał(a): Ale jak to w home.pl ustawic? Nie moge zrobic nazwy hosta '@'. Ktos wie jak to zrobic? jak tam pozmieniac? W zakladce "konfiguracja domeny" w polu "Adres IP/host/Url.........." wpisujesz pierwszy IP podany przez google i zapisujesz pozniej po lewej stronie klikasz edycja wpisów i edytujesz rekord www.domena.pl -> CNAME -> pub-swoj_rn.afd.ghs.google.com u mnie dziala -> https://htc.org.pl Pamietaj zeby nie dostawiac kropki na koncu hosta - home.pl nie pozwala na wpisywanie hostow z kropkami na koncu. aha i jeszcze jedno adsens dla domen nie dziala dla domen biz.pl po wpisaniu domena.biz.pl zostaje sie samo biz.pl i nie da sie inaczej skonfigurowac [no chyba ze cos przeoczylem] seead napisał(a): ale w nazwie już takiej możliwości nie znalazłem... kolejny minus dla tej firmy w moim odczuciu jakos nie chce mi sie wiezyc ze nazwa.pl nie udostepnia dla klientow mozliwosci edycji plikow strefy dla domeny to jest przeciez prawie u kazdego operatora w uproszczeniu wystarczy domene przekierowac na adres IP i zmienic JEDEN rekord dla domeny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seead Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Oto co jest w konfiguracji domeny w nazwie: Cytat Konfiguracja domeny Parkowanie domeny Przekierowanie na serwer w NetArt Identyfikator serwera: W formularzu wpisz identyfikator serwera (np. twojanazwa.nazwa.pl lub twojanazwa.serwery.pl). Przekierowanie na URL (na adres WWW) Adres WWW: Przekierowanie na zewnętrzny adres IP Adres IP: Zewnętrzne serwery DNS Serwer DNS: Serwer DNS: Dodatkowy serwer: Nie ma czegoś takiego jak edycja rekordów A czy CNAME. Apropo samej funkcjonalności adsense dla domen: za co płacą? W statystykach adsense dla domen są takie kolumny: Cytat Wyświetlenia strony łącznie Wyświetlenia strony docelowej Wyświetlenia stron z wynikami Stawka eCPM za stronę Zarobki Nie ma klików, więc to tylko reklamy eCPM płatne za wyświetlenia? Jeśli tak to lipa, na tym się dużo nie zarobi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanczer Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 kuzwa, ja sie poddaje. nie wiem za cholere jak to ustawic. w konfiguracji domeny zostawilem zaznaczone Serwery DNS operatora i tam w przekierowaniu www wpisalem ten adres ip z google. w edycji wpisow zrobilem tak jak pisaliscie i lipa, teraz nic sie nie wyswietla na stronie. sory, teraz po prostu otwiera glowna strone mojego konta (inna domene) Kredyty i pożyczki gotówkowe i hipoteczne; sms +48 662 107 027, pamil@vp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanczer Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 jak wpisze eii.com.pl to przenosi mnie na glowna domenke mojego konta w home.pl, ale jak wklepie www.eii.com.pl to juz jest tylko bialy ekran. moze ma ktos screeny z home.pl jak powinno wygladac skonfigurowane 'edycja wpisów' i 'konfiguracja domeny' ? Kredyty i pożyczki gotówkowe i hipoteczne; sms +48 662 107 027, pamil@vp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seead Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 A nie łaska przeczytaj podstrony wcześniej w tym temacie?? Screen z konfiguracji domeny home jest na samym dole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Elo Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Ile za to płacą i skąd ma na tym ruch być skoro nei z literówki? Zrobili to pod blackhatowców specjalnie? seo is dead Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graft Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Sprawdziłem na neteasy - dziala, wiec obojetnie gdzie domena kupiona, wystarczy ustawić dns'y (rekordy) dokładnie tak jak nakazuje instrukcja.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milano Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 komuś się udało skonfigurować domenę na nazwa.pl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dachus Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 graft napisał(a): (...)wystarczy ustawić dns'y(...) GRAFT, zmiana rekordow domeny to nie to samo co zmiana DNSow, nie wprowadzaj ludzi w blad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipek92 Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 a w OVH jest możliwość zmiany rekordów domeny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graft Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Dachus napisał(a): graft napisał(a): (...)wystarczy ustawić dns'y(...) GRAFT, zmiana rekordow domeny to nie to samo co zmiana DNSow, nie wprowadzaj ludzi w blad heh, no chyba każdy załapał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blog-na-blogger.com Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Witam, może się komuś przyda. Dla domen w serwisach bez możliwości zmiany rekordów CNAME np. nazwa.pl, należałoby zarządzanie domeną oddelegować na serwer DNS, który można skonfigurować używając np. FreeDNS::SGH. Spróbuj wg. instrukcji na: https://blog-na-blogger.blogspot.com/2009/0...-nie-tylko.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eclip Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Witam, pomimo dodania słów kluczowych na stronie wyświetlają się anglojęzyczne linki. Jak to zmienić ? Edit: Zauważyłem że na domenach .pl linki są anglojęzyczne a domena com.pl z tymi samymi słowami kluczowymi są polskie linki np. www.stolekbarowy.pl www.stolkibarowe.com.pl Pozdrawiam. https://lokatybezbelki.w.interia.pl/ https://bankingandfinance.pl/ https://femtokomorka.com.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.