Skocz do zawartości

AdSense dla domen

Three Sizes

Rekomendowane odpowiedzi

dzieki za info.

w az.pl jest jednak możliwość konfiguracji wpisów domeny, nie tylko same DNSy.

skonfigurowałem jedną domenke i czekam na potwierdzenie od G.

ale w nazwie już takiej możliwości nie znalazłem... kolejny minus dla tej firmy w moim odczuciu

125x125_2.jpg

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ale jak to w home.pl ustawic? Nie moge zrobic nazwy hosta '@'. Ktos wie jak to zrobic? jak tam pozmieniac?

W zakladce "konfiguracja domeny" w polu "Adres IP/host/Url.........." wpisujesz pierwszy IP podany przez google i zapisujesz

pozniej po lewej stronie klikasz edycja wpisów i edytujesz rekord

www.domena.pl -> CNAME -> pub-swoj_rn.afd.ghs.google.com

u mnie dziala -> https://htc.org.pl

Pamietaj zeby nie dostawiac kropki na koncu hosta - home.pl nie pozwala na wpisywanie hostow z kropkami na koncu.

aha i jeszcze jedno

adsens dla domen nie dziala dla domen biz.pl

po wpisaniu domena.biz.pl zostaje sie samo biz.pl i nie da sie inaczej skonfigurowac [no chyba ze cos przeoczylem]

ale w nazwie już takiej możliwości nie znalazłem... kolejny minus dla tej firmy w moim odczuciu

jakos nie chce mi sie wiezyc ze nazwa.pl nie udostepnia dla klientow mozliwosci edycji plikow strefy dla domeny

to jest przeciez prawie u kazdego operatora

w uproszczeniu wystarczy domene przekierowac na adres IP i zmienic JEDEN rekord dla domeny

Oto co jest w konfiguracji domeny w nazwie:

Konfiguracja domeny

Parkowanie domeny

Przekierowanie na serwer w NetArt

Identyfikator serwera: W formularzu wpisz identyfikator serwera (np. twojanazwa.nazwa.pl lub twojanazwa.serwery.pl).

Przekierowanie na URL (na adres WWW)

Adres WWW:

Przekierowanie na zewnętrzny adres IP

Adres IP:

Zewnętrzne serwery DNS

Serwer DNS:

Serwer DNS:

Dodatkowy serwer:

Nie ma czegoś takiego jak edycja rekordów A czy CNAME.

Apropo samej funkcjonalności adsense dla domen: za co płacą?

W statystykach adsense dla domen są takie kolumny:

Wyświetlenia strony łącznie

Wyświetlenia strony docelowej

Wyświetlenia stron z wynikami

Stawka eCPM za stronę

Zarobki

Nie ma klików, więc to tylko reklamy eCPM płatne za wyświetlenia? Jeśli tak to lipa, na tym się dużo nie zarobi

125x125_2.jpg

kuzwa, ja sie poddaje. nie wiem za cholere jak to ustawic. w konfiguracji domeny zostawilem zaznaczone Serwery DNS operatora i tam w przekierowaniu www wpisalem ten adres ip z google. w edycji wpisow zrobilem tak jak pisaliscie i lipa, teraz nic sie nie wyswietla na stronie.

sory, teraz po prostu otwiera glowna strone mojego konta (inna domene)

Kredyty i pożyczki gotówkowe i hipoteczne; sms +48 662 107 027, pamil@vp.pl

jak wpisze eii.com.pl to przenosi mnie na glowna domenke mojego konta w home.pl, ale jak wklepie www.eii.com.pl to juz jest tylko bialy ekran. moze ma ktos screeny z home.pl jak powinno wygladac skonfigurowane 'edycja wpisów' i 'konfiguracja domeny' ?

Kredyty i pożyczki gotówkowe i hipoteczne; sms +48 662 107 027, pamil@vp.pl

• 3 tygodnie później...

Witam, może się komuś przyda. Dla domen w serwisach bez możliwości zmiany rekordów CNAME np. nazwa.pl, należałoby zarządzanie domeną oddelegować na serwer DNS, który można skonfigurować używając np. FreeDNS::SGH. Spróbuj wg. instrukcji na: https://blog-na-blogger.blogspot.com/2009/0...-nie-tylko.html

Witam,

pomimo dodania słów kluczowych na stronie wyświetlają się anglojęzyczne linki.

Jak to zmienić ?

Edit:

Zauważyłem że na domenach .pl linki są anglojęzyczne a domena com.pl z tymi samymi słowami kluczowymi są polskie linki np.

www.stolekbarowy.pl

www.stolkibarowe.com.pl

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności