Skocz do zawartości

[livebox] Pady neta

PawelC

Rekomendowane odpowiedzi

Wie może ktoś co może być przyczyną tego że na liveboxie mi net pada?

Na jedynm kompie jest podłączone wifi i tam internet zawsze jest, a na moim jest router i problem polega na tym że router normalnie działa wszystko jest ok a u mnie internetu niema dosyć często. Chodzi przez jakiś czas i siada.

Zobacz jakie szumy masz na modemie.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

skoro na wifi jest nonstop to czy ten drugi tez wisi na wifi czy na kablu ? jesli na kablu wyłącz IPv6 oraz sprawdz czy nie masz jakiegoś QOS włączonego ... jeszcze moze byc źle zarobiony kabel FTP pomiedzy kompem a BOXem oraz moze to byc kabel z ekranem wie cuzyj bezekranowego

pytanie czy jak gubi NET to wykonaj polecenie ipconfig i zoabcz czy masz nadany adres IP ewentualnei pinga na bramke ... jesli adres IP trzyma sie to moze cos z portem na BOXie lub kartą w PC/Lapku

nastepne czy masz VISTE ;)

edit: poza tym za sam nick zablokowałbym Ci dostęp do neta ;):D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ja bym sobie zainwestował jednak w jakis router ADSL, livebox (w sensie białe pudełko z lampkami) nie wspiera nowych standardów szyfrowania jak ożywasz wifi to kazdy moze Cie podejrzeć.

Nie działa to bardzo szerokie pojecie, najlepiej doprecyzowac co Ci nie działa . Czy mozesz ping zrobic na router a potem na livebox.

Moze dwa komputery korzystaja z roznych DNS i dlatego jeden działa a drugi nie.

miałem podobny problem, tam jest coś nie tak z DHCP, przydziela takie samo IP dla klienta na wifi i na kablu

ustaw IP ręcznie (u mnie pomogło)

No tak tylko że czasami wifi jest odłączone a net pada.

nastepne czy masz VISTE wink.gif

Nie bo to szajs, mam XP z service pack 3

edit: poza tym za sam nick zablokowałbym Ci dostęp do neta

Nie tylko Ty prokuratura też tak zrobiła :D

skoro na wifi jest nonstop to czy ten drugi tez wisi na wifi czy na kablu ?

Na kablu jest.

Co najdziwniejsze reset liveboxa nic nie daje, dopiero po resecie komputera wszystko do normy wraca.

czyli wiesza się karta sieciowa lub ktores ustawienie na karcie jest złe. to karta wbudowana ? spróbuj ustawić w setupie stałą predkosc na kablu: half-duplex 10 , full duplex 10, i nastepne - zobacz kiedy sie nei wiesza.

przy okazji XP z SP3 działa identycznie jak Vista... a ja mam viste i jest zasuperancko :) zero padów :D ale mam linksysa.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

to zmień antywirusa

wyłącz w biosie opcj ze masz windows plug&pray

niestety/stety (niepotrzebne skreslic) od kilku lat posiadam Mcaffiego w wersji komercyjnej home edition - place za sztuke mam 3 licencje jako dobry klient B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności