Skocz do zawartości

Strony proxy

giker

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy dobry dział, jeśli nie to proszę o przeniesienie - najbardziej mi do php pasuje.

Są różne strony proxy przez które można anonimowo przeglądać internet (np: https://hidemyass.com ) jak one działają?

I odrazu drugie pytanie - wycieli mi te strony na firewallu - na jakiej zasadzie firewall blokuje te konkretne strony? Nie są dodawane do żadnej listy, automat jakoś się orientuje, że to tego typu strona i ją wycina. Nawet google translate wycina jak się tłumaczy całą stronę.

Są różne strony proxy przez które można anonimowo przeglądać internet (np: https://hidemyass.com ) jak one działają?

Serwer, na którym jest zainstalowany skrypt proxy ściąga zawartość strony i wysyła ją do twojej przeglądarki. Wszystkie atrybuty href/src są modyfikowane, żeby linki też prowadziły do proxy. Na stronie widoczny jest IP serwera proxy, a nie twojego komputera.

I odrazu drugie pytanie - wycieli mi te strony na firewallu - na jakiej zasadzie firewall blokuje te konkretne strony? Nie są dodawane do żadnej listy, automat jakoś się orientuje, że to tego typu strona i ją wycina. Nawet google translate wycina jak się tłumaczy całą stronę.

Najprawdopodobniej zablokowanie powoduje duża ilość wystąpień tekstu "aHR0", "uggc://" lub formularz proxy na górze strony.

Część proxy ma opcję "Encode Page", może włączenie jej zadziała.

Najprawdopodobniej zablokowanie powoduje duża ilość wystąpień tekstu "aHR0", "uggc://" lub formularz proxy na górze strony.

Część proxy ma opcję "Encode Page", może włączenie jej zadziała.

Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym "aHR0" i "uggc" - może rozjaśnić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności