Skocz do zawartości

da joomla sobie rade z takim ruchem?

kangurrr

Rekomendowane odpowiedzi

Średnio 900 tys. odsłon/dzień czy na miesiąc? Jeżeli na dzień to chyba wyłącznie na mocnym dedyku.

Edit: nie zauważyłem "2008" nad tabelą. Więc wychodzi jakieś 30 tys. wywołań/dzień. Na shared hostingu nie da rady. Trudno mi powiedzieć jakiego VPSa będziesz to takiej strony potrzebował.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Taka jak między mieszkaniem własnościowym, a wynajmowaniem pokoju w czyimś mieszkaniu :P

https://pl.wikipedia.org/wiki/Virtual_Private_Server

https://pl.wikipedia.org/wiki/Serwer_dedykowany

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

ja bym powiedział, że to tak jak z garniturem szytym na miarę i tym ze sklepu
IMHO Dosyć kiepskie porównanie - nie pasuje do tego kontekstu...
starczy ci hitme 512 ramu,
Przy jakieś 30 tys. wywołań/dzień... W takim razie ile byś z tego przeznaczył dla samej bazy danych dla ockhamizmu cache bazy ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Hyyyyy... No to nie ukrywam, że jestem zaskoczony ;)

kurcze nie stac mnie na poczatku na vpsa za 100/miesiecznie.....hmmm polece chyba najpierw na wirtualnym. musze wypozycjonowac najpierw i wogule itd....troche to zajmnie 6-12 miechow. a moze jakis zagraniczny vps, tanszy i nie managed?

pozdro

ebialystok.pl - Firmy Białystok

Nowy branżowy katalog firm województwa Podlaskiego to Podlasie Online.

Sale weselne Białystok to miejsce gdzie zorganizujesz imprezę okolicznościową.

512MB masz za 50 zł / miesiac https://www.ovh.pl/prywatne/produkty/rps1.xml

nie mam jeszcze takiego trafficu ale chcialbym wiedziec co i jak w razie czego.mysle ze wezme wirtualnego na poczatku a pozniej moze przeniose na vpsa....sam niewiem. a moze odrazu na vpsa? ciezko jest przeniesc joomle pozniej bo nigdy tego nie robilem?

ebialystok.pl - Firmy Białystok

Nowy branżowy katalog firm województwa Podlaskiego to Podlasie Online.

Sale weselne Białystok to miejsce gdzie zorganizujesz imprezę okolicznościową.

Musisz określić czy straty powstałe na skutek przeciążenia serwera na hostingu dzielonym + koszty przeniesienia +straty moralne :D nie wyrównają (lub przekroczą) kwoty która wydasz na VPSa. Z drugiej strony czy warto placic po 100zl/m przy zerowym ruchu ?

upraszczając:

mniej kasy = shared + regularne sprawdzanie logow czy nie pojawiają się błędy (np. 503 w home.pl)

średnio kasy = shared a jak pojawia sie pierwsze przychody to przeprowadzka na vpsa

więcej kasy = vps + spokojny sen

Jeśli potrzebujesz pomocy w nauce polecam korepetycje. Znajdziesz tam bazę korepetytorów z całej Polski.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności