Skocz do zawartości

Problemy przy Wrzucaniu na FTP

MateuszI

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Może przejdę od razu do konkretów. Chodzi o to że mam dość poważny problem przy wrzucaniu katalogów na Ftp. Loguje sie wszystko pięknie ale gdy mam juz wrzucic Katalog od WordPressa itp. To w polowie wrzucania katalogu zawiesza sie a nastepnie przerywa polaczenie. I tak sie dzieje z kazdym Klietem Ftp. Sprawdzalem to na roznych juz serwerach i na kazdym pojawia sie ten sam blad.

Czy spotkal sie juz ktos z takimi problemami i wie jak to rozwiazac? Znalazlem w necie duzo takich problemow ale nikt nie potrafi na to odpowiedziec jak to mozna naprawic z z ktorej strony lezy problem.?

Bede bardzo wieczny jezeli ktos odpowie a nie zacznie krytykować.

Pozdrawiam i czekam na odp.

Trenuj według planów treningowych https://fitmade.pl/plany-treningowe/ - od FITMADE

Mam ten sam problem z Total Commanderem i serwerami na home.pl - przerywa co jakiś czas połączenie :/ Wtdy wrzucam cały katalog jeszcze raz z tym, że nie nadpisuję plików - przy dużych katalogach muszę to powtarzać kilkanaście razy :/

Prawdopodobnie rodzaj lub ilość plików które znajdują się we wrzucanym katalogu powodują że klient FTP się wiesza. Osobiście miałem doczynienia z taką sytuacją. Proponuję skorzystać z klienta FTP który pozwoli na ponowienie wysyłki w chwili przerwania (np. filezilla wymieniona wyżej). Możesz też spakować wszystko, wrzucić jako jedno archiwum i poprosić admina o rozpakowanie.

Jestem w trakcie rozmow ze sprzedawca serwera i zpbaczymy co on mi powie. Teraz wrzucilem caly plik spakowany 6mb wordpressa przez Commandera i przeslal bez najmniejszego problemu.

Gdy uzywam trybu passywanego nie bylo zmian ten sam problem byl.

Problem polega w tym ze gdy jest wyslanie na ftp duzej ilosci plikow odrazu na ftp to jest jakas blokada chyba. hmm

Moze ktos jeszcze zna na ta zagadke odpowiedz?

Trenuj według planów treningowych https://fitmade.pl/plany-treningowe/ - od FITMADE

Witam serdeczie.

Do wczoraj borykałem się z podobnym problemem. Testowałem Cal.pl, AZ.pl, HEKKO.pl i podczas przesyłania plików .js czy graficznych serwery się wieszały, dopiero jak trafiłem na NETIĘ ku mojemu zaskoczeniu przez ok 30min. wszystko "popłynęło" na sewer.

Ustawienia TotalCmd nic nie dawały, uważam że wina leży po stronie serwera, zresztą ci panowie uświadomili mi to też z innego powodu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności