Skocz do zawartości

Świeży, Wartościowy Precel

wree

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Precel:

→ Precel moderowany

→ Tematyka dowolna (nie wszystkie kategorie widoczne, pojawiają się na głównej dopiero po dodaniu pierwszego wpisu w danej kategorii)

→ Max 3 linki, min 1000 znaków

→ Precel na płatnym i dobrym hostingu

→ Wpisy w odpowiednich kategoriach

→ Brak spamu (spamowe konta - blokowane)

Moderowany precel → www.restauracje-online.pl

Serdecznie Zapraszam.

Zarabiaj na wyświetleniach reklam - wszystkie serwisy akceptowane

Od przyszłego tygodnia zaczynam pozycjonowanie precla na wartościowych stronach, więc jeżeli nawet trafi się podobny tekst - to nieszkodzi. Do tego w miarę możliwości i czasu sam dodaję posty bez linków, starając się by były unikalne. Także bez obaw. Już ja zadbam o to by nie dostał filtra, a co dopiero bana.

A unikalność? Zbierając duplikaty jest większa szana że strona dostanie bana.

Mam kilka artykułów na artelis.pl. Jeden ma już dwa lata i pobrany był 57 razy. Wyszukiwanie w google z użyciem "" pokazuje 62 wyniki, uwzgledniając, że na niektórych stronach pokazuje kilka, to artykuł jest zaindeksowany w ponad dwudziestu serwisach.

Tyle w temacie ban za duplikat.

Eksperyment Discover.pl

Dokładnie Yeden, prowadze 3 serwisy internetowe, które mają dokładnie taką samą treść (gdzie klienci promują swoje ogłoszenia) i zazwyczaj każdy mój klient posiada to samo ogłoszenie na wszystkich innych konkurencyjnych serwisach, więc dochodzi do takich sytuacji, że jeden tekst jest zaindexowany w ponad 100 serwisach - DOKŁADNIE TEN SAM TEKST. A jak znajdzie się jakiś "sprytniejszy" to dodaje jeszcze jest sam tekst do katalogów - więc liczba ta mnoży się x 3.

Wasze zdanie. Ciekawe dlaczego niemoderowane precle na których publikowane są ogromne ilości plagiaów dostają nieporownywalnie częściej bana w google niż moderowane, gdzie sprawdza się czy odawane artykuły są unikatami? Moderowane i zadbane też mogą dostać bana, ale szansa na to jest o wiele mniejsza.

Treningi WattUp.pl

Widze to po własnych listach. 100 artykułów dodanych w ubieglym roku październik-listopad. Z 100 niemoderowanych precli 38 dostało bana lub wyparowało. Moderowane trzymają dobrze - były starty ale dużo mniejsze. Oczywiście nie jest to test, a moje subjektywne wrażenia.

Ogromna ilość linków i wiele innych powodów może być powodem bana, ale skoro można je wyeliminować, to dlaczego tak nie zrobić?

Treningi WattUp.pl

Moderowane i zadbane też mogą dostać bana,

no to chwila dostają bana za to że są moderowane ? :)

Na bana w g trzeba sobie zasłużyć i to porządnie ciekawe że latami stoją jakieś opisy gg i teksty piosenek skopiowane milion razy a precel dostaje bana bo jest niemoderowany :)

nie dodaje wpisów na śmietnikach i farmach linków. Akceptacja duplikatów oraz publikacje 3 linków wpisu na głównej stronie nosi znamiona zarówno śmietniska jak i farmy linków (3 linki x 10 artów = 30 wychodzących + własne linki)

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Moderowane i zadbane też mogą dostać bana,

no to chwila dostają bana za to że są moderowane ? :)

Na bana w g trzeba sobie zasłużyć i to porządnie ciekawe że latami stoją jakieś opisy gg i teksty piosenek skopiowane milion razy a precel dostaje bana bo jest niemoderowany :)

Chodzi tylko o to że lepiej miec zadbany, moderowany, akceptujący jedynie unikalne treści i nie zezwalający na linki na stronie głownej precel. Takie żyją z dłużej, są lepsze i takie bardziej mi się podobają.

A że strony które nie są wysypiskiem linków dostają bana to zobacz https://zbiorstron.borkowscy.pl/ 150k BL PR4 a site 0.

Każdy dodaje tam gdzie lubi.

Treningi WattUp.pl

Wiesz co gielo, może masz rację ale z własnego doświadczenia wiem, że na filter czy ban trzeba sobie załużyć czymś więcej. U mnie klienci dodają w ofercie zawsze link prowadzący do swojej strony + czasami z 1 czy 2 linki prowadzące odpowiednio do poszeczególnych działów ich oferty. Więc 100 % 1 wychodzący link z każdego wpisu jest...

Mi się wydaję, że bany lecą za podlinowywanie wpisów w śmieciowych stronach. 10 osób doda posta, potem 10 osób podlinkuje aderem w przecągu 2 dni i ban.

Z drugiej strony ciekawi mnie czy ma znaczenie do czego prowadzi link, bo w moich serwisach klienci podają linki wyłącznie do swoich "mocnych" stron a nie śmieci.

Mi się wydaję, że bany lecą za podlinowywanie wpisów w śmieciowych stronach. 10 osób doda posta, potem 10 osób podlinkuje aderem w przecągu 2 dni i ban.

Nie, no nie rób jaj :) jak by to tak funkcjonowało, to było by prościutko wybanować konkurencję.

bana zawsze można zarobic i to za zwykłą stronę jednak po to dbasz o tą stronę aby ryzyko było jak najmniejsze. Co do wychodzących z precla to odpowiedz sobie sam czy takie ilości linków ze strony głównej na pewno nie obniżają jego wartości w google ? To że jak moderator google wejdzie i popatrzy na bloga od razu zauważy do czego on służy pomijam.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Wsumie mam trochę jak dywyn, mi się też podobają zadbane precle. Z tym, że na podwójną treść trochę przymrużam oko.

To że jak moderator google wejdzie i popatrzy na bloga od razu zauważy do czego on służy pomijam.

Zdarzyło Ci się to kiedyś? Czy tylko tak przypuszczasz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności