Skocz do zawartości

Filtr? Strona z 2006r!

twari

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma czegoas takiego juz jak strona z 2006r, z 2000r.

Jest random filtr, losowo sie rozdaje, na rok sie nie patzry.

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Nie ma czegoas takiego juz jak strona z 2006r, z 2000r.

Jest random filtr, losowo sie rozdaje, na rok sie nie patzry.

Nie znacie dnia ani godziny: katalogiseo :) .. i swoją drogą też rocznik 2006.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Wszystko gdzie było top1 np. spis katalogów

Wpisy z katalogów teraz w TOP10.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

• 3 tygodnie później...
nie wiem czy ktos z Was obserwowal, ale od poczatku mojej pracy z "projekty domów" /z roznymi stronami/, czyli jakies 3 lata, pprojekt.pl bylo niezmiennie na 1 miejscu,

Z pewnością nie był pierwszy od 3 lat - raczej rok półtora - (w 2006 chyba go całkiem nie było). Oprócz P Projekt wyleciały jeszcze z top10 jakieś 3 strony (wszystkie na pozycje 50-60).

Nie było by to niepokojące ... gdyby nie to, że nie ma wyraźnego klucza. Więc właściciele pozostałych nie mają się z czego cieszyć. Gdyby jednak było to konsekwentne działanie to wyrzuca cała pierwszą 50tkę i wszystko będzie po staremu.

A na poważnie w grę wchodzą dwa czynniki - których sprawdzić nie miałem jak: zbyt duże/skokowe przyrosty lub nienaturalne proporcje pomiędzy linkowaniem stałym a dynamicznym. Warto jednak zwrócić uwagę, że to oba czynniki mogą być "załatwione" przez serwisy zewnętrzne.

Regulamin | Zwroty projektów | Praca w PProjekt | Zgłoś błąd na tej podstronie | Reklama | Współpraca | Kontakt | Mapa serwisu | top ↑

Jak obserwuje strony które oberwały w ostatnim czasie to posiadają takie tam elementy ...

Warto jednak zwrócić uwagę, że to oba czynniki mogą być "załatwione" przez serwisy zewnętrzne.

Dlatego nie należy szukać przyczyn w tych czynnikach ...

nihil fit sine causa

Jak by stworzyć taką teorię że google podkręciło algorytm na wyłapywanie "nienaturalnych" linków na stronie (wielokrotne linkowanie wewnętrzne, zewnętrzne, charakterystyczne układy linków) to by miało jakiś tam sens.

Często widać na stronach listę linków wewnętrznych w stopce napakowanych słowami kluczowymi. Zresztą do takich linków można podpiąć na upartego 301 i tak naprawdę linkować strony zewnętrzne.

-----

Tak napisałem, po prostu to co zauważyłem wspólnego w takich topowych stronach które wypadają.

;)

No i jeszcze od pewnego czasu pojawiają się doniesienia o dziwnym działaniu 301.

nihil fit sine causa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności