Skocz do zawartości

Logo otoczone powielanym tłem

vanat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam logo, na górze strony, chciałbym umieścić po jego bokach powieloną poziomo, pionowa kreskę. W tej chwili nie dość, że niepotrzebnie ładuje ów powielaną kreskę na całej szerokości strony ( chciałbym aby pod logo nie tworzyło, jedynie po bokach, rozciągniętą na całą szerokość), to pod ie oczywiście coś musi być nie tak. Otóż logo ma inny kolor, tak jakby były nałożone na siebie ( powielona pionowa kreska wraz z logiem). Proszę o pomoc.. oto kod:

<--css--!>

#logo {

background-image:url(logo.jpg);

background-position:center;

background-repeat:no-repeat;

height:197px;

}

.line {

height:197px;

background-image:url(linia.png);

background-repeat:repeat-x;

}

a tu index

<body>

<div class="line">

<div id="logo">

</div>

</div>

</body>

Jeszcze raz proszę o pomoc, pzdr

-----------edit----

Jedna część już rozwiązana.. IE po prostu nie radzi sobie z przeźroczystymi grafikami właśnie między innymi jak .png, zamieniłem na .jpg i kolory już są wporządku, pozostaje dalej zagadką druga część mojego pytania.. czekam na propozycje;p

Pokaż jak to wygląda

Edit, ni cholery nie rozumiem o co chodzi ale może z-index pomoże

Nie pokaże bo grafika jest o zabarwieniu ero ;p nie wiem jak zrobić żeby logo było wycentrowane, a z lewej i prawej strony tego loga była również grafika, rozciągnięta na całą szerokość. Mam teraz tak, że ta grafika jest na całej szerokości, a na niej na środku znajduje się logo, ale ma to minus taki, że dużo grafiki jest niepotrzebnie ładowane.. mam nadzieję, że teraz wiesz o co mi chodzi... btw, popieram, że papieros to zło, nie pale już tydzień :D

jeśli ładujesz dwa obrazki (grafika+logo) to jakbyś ich nie wyświetlał (nawet powielał) to i tak musisz zaladować te dwa obrazki więc "niepotrzebne ładowanie" nie ma tu nic do rzeczy.

Nie pokaże bo grafika jest o zabarwieniu ero

jaki problem zmienic obrazek?

Edit, chyba zrozumiałem ... jeśli dajesz repeat background, to i tak ci ładuje jeden obrazek więc tym się raczj nie przejmuj (chyba, że masz jakąś 'out of minded' przeglądarkę ale nawet IE takich numerów nie robi)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności