Skocz do zawartości

[Ankieta]Czy dopalanie konkurencji z systemów jest nieuczciwą konkurencją?

lolki

Czy dopalanie konkurencji z systemów jest nieuczciwą konkurencją?  

166 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co myślisz o linkowaniu stron konkurentów z systemów wymiany linków bez ich wiedzy:

• Uważam że jest to działanie na szkodę konkurenta
      100
    • Nie widzę nic złego w dopalaniu stron konkurentów
      25

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 225
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dla jasności napiszę inaczej o dopalaniu i mojej ocenie tego.

Są dopalający z przekonaniem że to nie szkodzi, są też dopalający z przekonaniem że to szkodliwe i robią to celowo. O ile w drugim przypadku sprawa jest jasna to nie mam podstaw by nie wierzyć tym pierwszym że robią to z przekonaniem o nieszkodliwości ich działania tym bardziej gdy nie ma dowodów na szkodliwość takiego dopalania.

[dodane]

Lukas_79: zamiast takich komentarzy udowodnij szkodliwość i wtedy otrzymasz inną odpowiedź.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Odpowiadając na główne pytanie - nie popieram żadnych działań ingerujących* w to co robi konkurencja, a więc także dopalania jej z systemów.

* dla jasności - za "ingerowanie" w działania konkurencji nie uważam pracy nad pozycjami swoich stron i tym samym przeskakiwania konkurencji w wynikach :)

Co innego wstawić u siebie linka do kogoś bo się go faktycznie poleca, a co innego dopalać konkurencję masowo w celu zaszkodzenia jej albo "zamaskowania" swoich działań. Jako pozycjonerzy znamy konsekwencje niewłaściwego linkowania i oceniam jako nieuczciwe wykorzystanie tego we wspomnianych już celach. Mam nadzieję, że moje uzasadnienie "nieuczciwości" jest wystarczające ;-)

Nie interesuje mnie co Google pisze na ten temat, bo z jednej strony trzeba wziąć pod uwagę ich politykę i to, że nie o wszystkim mogą pisać. Z drugiej strony, być może faktycznie coś zmienili i nie mają zamiaru więcej karać za backlinki. Jednak dopóki się o tym nie przekonam na własnej skórze, bardziej będzie przemawiał do mnie fakt tego, że sama wpakowałam kilkakrotnie swoje strony w filtry właśnie przez backlinki (a konkretnie ich nieodpowiednie źródła albo zbyt szybki przyrost), a skoro mogłam to zrobić ze swoimi stronami to ze stronami innych zapewne również. W końcu Google nie będzie wnikać kto te linki dodał.

A jeśli mowa o uczciwości czy etyce, nie widzę potrzeby mieszania do tego prawa. To, że coś nie jest ustawowo zakazane nie oznacza dla mnie, że mogę to spokojnie stosować i dobrze się z tym czuć. I tak samo niektóre zapisy prawne są wręcz idiotyczne i nigdy nie chciałabym się do nich musieć zastosować.

jeżeli dopalanie konkurencji nie jest nieuczciwą konkurencją, to czym to jest?

Można się w ten sposób zemścić na konkurencji za plagiatowanie artykułów z naszych stron... :)

Tych co patrzyli już wystarczy.

A ja mam 10k domen zaplecza i 2 czołowe SWL'e. I po co piszesz o swojej domenie skoro jej nie pokażesz? To ma być merytoryczny argument?

Odpowiadając na główne pytanie - nie popieram żadnych działań ingerujących* w to co robi konkurencja, a więc także dopalania jej z systemów.

Ja nawet z moimi przemyśleniami nie dochodzę tak daleko, po prostu szkoda punktów na głupoty :)

nihil fit sine causa

a wystarczy żeby Ci którym to nie odpowiada wysłali zgłoszenie że sobie nie życza linkowania , mimo wielu tematów w tym kierunku , jeszcze nikt się nie zgłosił - ciekawe dla czego ?

druga sprawa to raczej trąci z waszej strony amatorka jak twierdzicie że linkowanie z SWL takie jak proponuje Ja szkodzi ale jeżeli już za szkodzi to spokojnie możecie napisać do suportu Google że wy pozycjonujecie sie tylko legalnymi metodami a ktoś w was nawala z SWL z tego co wiemy odfiltują w ciagu 7 dni

i ostatnia sprawa to jak jesteście linkowani , jeżlie ktoś was linkuje adresem w ten sposob https://www.seoparty.net/ to jest to linkowanie naturalne jeżeli w ten sposób dupek to faktycznie moża domniemywać że coś kombinuje

Pozycjonując w wyszukiwarce staracie się oszukać jej algorytm wiec można powiedzieć jesteście "oszustami" a fajnie się czyta jak to [ nierzetelni partnerzy ] się oburzają i im ktoś robote psuje :)))))

Zakładanie takich tematów jak ten ma na celu tylko i wyłącznie spowodowanie większej sprzedaży PKT bo a nóż widelec mają racje i można komuś dowalić

Marketing internetowy dla firm

Można się w ten sposób zemścić na konkurencji za plagiatowanie artykułów z naszych stron

Gorzej jak pójdzie tak w górę i prześcignie stronę, z której kopiuje ;-)

jeżlie ktoś was linkuje adresem w ten sposob https://www.seoparty.net/ to jest to linkowanie naturalne jeżeli w ten sposób dupek to faktycznie moża domniemywać że coś kombinuje

A jak ktoś linkuje moją stronę na słowo, na które od dłuższego czasu zajmuje 1. miejsce (a więc nie jest to słowo obraźliwe ani niezgodne z tematyką), to jest to naturalne czy nie? ;>

a wystarczy żeby Ci którym to nie odpowiada wysłali zgłoszenie że sobie nie życza linkowania , mimo wielu tematów w tym kierunku , jeszcze nikt się nie zgłosił - ciekawe dla czego ?

Czy ty nie rozumiesz że zanim ktoś to zauważy to będzie za późno. Nikt nie siedzi nad stroną i 24h na dobę analizuje wszystkie BL. Co mi po tym że dostanę filtra, okaże się że ktoś mnie linkował bez mojej wiedzy i ja ci to zgłoszę? Zwrócisz mi poniesione straty?

druga sprawa to raczej trąci z waszej strony amatorka jak twierdzicie że linkowanie z SWL takie jak proponuje Ja szkodzi ale jeżeli już za szkodzi to spokojnie możecie napisać do suportu Google że wy pozycjonujecie sie tylko legalnymi metodami a ktoś w was nawala z SWL z tego co wiemy odfiltują w ciagu 7 dni

Jednym reagują w 2 dni innym w miesiąc co może kogoś zabić interes gdy spada mu ruch do zera przez filtr.

Ale dalej nie napisałeś czym się różni linkowanie w Twoim wykonaniu od linkowania które szkodzi.

i ostatnia sprawa to jak jesteście linkowani , jeżlie ktoś was linkuje adresem w ten sposob https://www.seoparty.net/ to jest to linkowanie naturalne jeżeli w ten sposób dupek to faktycznie moża domniemywać że coś kombinuje

Czy ty naprawdę masz ludzi za idiotów że uwierzą w to że polecasz linkowanie konkurencji bo o nią dbasz? Podpierasz sie argumentem linkowania naturalnego ale zapomniałeś że naturalne jest wtedy gdy linkują strony o podobnej tematyce.

Czyli polecasz linkować konkurentów stronami o podobnej tematyce?

Zakładanie takich tematów jak ten ma na celu tylko i wyłącznie spowodowanie większej sprzedaży PKT bo a nóż widelec mają racje i można komuś dowalić

Więc do stycznia tego roku gdy napisałem Ci (tą twoim zdaniem tajemnicę) że za zbyt szybki przyrost linków można dostać filtr nie wiedziałeś o tym i nigdy nie przeczytałeś o tym wcześniej tutaj na forum?

Mam do ciebie prośbę, odpowiedź w końcu na pytania bez zmieniania tematu i wycieczek osobistych.

Można się w ten sposób zemścić na konkurencji za plagiatowanie artykułów z naszych stron

Gorzej jak pójdzie tak w górę i prześcignie stronę, z której kopiuje ;-)

Można jeszcze "dopalić" konkurencji 100 000 linków na frazy tematycznie zupełnie niezwiązane z "dopalaną" stroną :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności