Skocz do zawartości

Pare pytań początkującego

kwas1982

Rekomendowane odpowiedzi

Mój cel: wypozycjonować własna stronę do top5 na frazy:

"projektowanie stron internetowych",

"projektowanie sklepów internetowych",

"tworzenie stron" i kilka podobnych fraz.

Póki co moja strona oscyluje w granicach top20-top40 na te frazy.

To co zrobiłem:

katalogowanie ręczne mojej strony,

linkowanie w systemach wymiany linków,

stworzenie 15 stron pod zaplecze, aby mieć punkty (5 artów po 1000znaków na każdej stronie z unikalna treścią, każda strona na temat związanych lub nie z pozycjonowaną stroną)

pisanie peseli dodawanie ich do peseli i podlinkowanie peseli linkami

mam kilka dobrych linków z stron moich klientów.

Moje pytania:

- czy jest sens dodawania jednego unikalnego precla, do więcej niż jednego precla?

- ile linków dajmy na to z systemu linkme przeznaczyć na linkowanie jednego dodanego precla?

- ile dodając linka do precla ustawiać anchor taki sam jak jest w linkach w treści precla?

- czy warto katalogować strony zaplecza - do żadnych lepszych moderowanych katalogów i tak sie nie dostaną pewnie, nie stanowią one wartości dla użytkoników, a katalogowanie ręczne to wiadomo czasochłonna czynność, więc nie wiem czy się to opłaci.

- czy na moich stronach pod zaplecze (tych związanych tematycznie) dawać bezpośrednio linki do mojej strony pozycjonowanej?

- ile stron / domen, może być umieszczonych pod jednym IP (na jednym serwerze) ?

- co jakie jeszcze działania podjąć

Podlikowywałeś PESEL? :) :) Lepsze efekty daje linkowanie NIPu :P

A tak na serio, odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania są na forum.

1. Unikalny art do jednego precla? tylko do swojego.

2. Nie korzystam z linkme.

3. nie rozumiem pytania.

4. Strony zaplecza warto katalogować i zaplecze to nie ma być spam którego się nie przyjmuje do katalogów, tylko normalna stronka tematyczna.

5. W tekście.

6. Ile może? Tyle na ile Ci serwer pozwoli. ;) A jeśli chodzi o pozycjonowanie, to im więcej ip tym lepiej, więc na ile Ci pozwala kasa.

7. Twórz wartościowe zaplecze i linkuj.

E: literówki.

PS. Tworzysz zaplecze z unikalnymi tekstami pod punkty swl? Nie opłaca się... Nawet przy mega tagowaniu będziesz miał site góra 300, pomyśl nad czymś bardziej site twórczym

Pod swle zacznij tworzyć jakieś katalogi, autoblogi, wymyśl swoje sito-dajne stronki. Jak przedmówca mówił nie warto do swli dodawać porządnych stron z unikalnymi artami.

Z tym stron gdzie masz unikalne arty zrób sieć zaplecza, które będzie linkowało do strony pozycjonowanej.

Zaplecza między sobą nie linkuj, aby nie robić powiązania, że to Twoje...

Możesz stworzyć, że tak to ujmę pod-zaplecze, gorsze zaplecze - strony z tekstami pochodzącymi z mixerów, którym będziesz dopalał te porządne zaplecze.

Punktami z swli dopalaj te gorsze zaplecze i mixowane teksty w cudzych preclach, nie przesadzaj z ilością punktów, bo te wpisy mają się tylko zaindeksować (nie koniecznie wbićw TOP20:) )

Ilość stron/domen na jednym IP zależy już od twojej strategii, jak serwer wytrzyma możesz wrzucić nawet 10k, ale lepiej jakby to rozbić na parę adresów IP.

Warto się postarać o parę dobrych - tematycznych i wyczerpujących temat artykułów i dodać je na porządne precle, przy okazji dobrze to podlinkować i zdobyć jakieś dobre pozycje.

EDIT:

Kukis - nie ma rzeczy niemożliwych... może to mało zabawnie zabrzmi, ale teraz takie czasy, że filtr może wszystkich dopaść za sprawą jakiegoś |-|oo..a?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności