Skocz do zawartości

Pozycjonowanie wielu domen na 1 IP

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko dla osób, które próbowały wepchnąć w SERPy kilkanaście domen z jednej tematyki pod te same słowa kluczowe.

Jakie znaczenie ma różnorodność IP? Czy da się wepchnąć w TOP 10 dla danego słowa kluczowego 10 stron, które są na jednym IPeku? Zrobił to ktoś z Was?

Czy da się wepchnąć w TOP 10 dla danego słowa kluczowego 10 stron, które są na jednym IPeku?

Da się, potwierdzone testem. 15 domen na 1 ip w top 20, w tym obsadzone całe top 10. Testowałem dla średnio konkurencyjnych fraz. Nie wiem jednak jak to wygląda dla słów i/lub fraz komercyjnych.

Na różnie IP zwraca się w zasadzie uwagę tylko, jeżeli chcesz zaplecza linkować pomiędzy sobą. W takiej sytuacji im mniej jest śladów wskazujących na jednego właściciela tym dla ciebie bezpieczniej. Jeżeli zapleczy nie chcesz linkować pomiędzy sobą to możesz spokojnie stawiać na jednym IP.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

@mehow, tak jak pisał k3rn3l, nie do końca o to chodzi. Co innego jeśli po prostu się ma wiele domen na 1 IP, a co innego jeśli pozycjonuje się je wszystkie na jedną frazę.

Obywatelu, dzięki, właśnie o opinię z własnego doświadczenia mi chodziło. Chcę na razie wrzucić 11 domen na jedną grupę słów kluczowych, w tej chwili jestem na 5 i póki co weszły bez problemów. Też frazy średnio konkurencyjne, nic wielce skomplikowanego.

@relons, thx.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności