Skocz do zawartości

Jak zarobić 5 tys miesiecznie na swoim zapleczu

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 158
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
User z tak świerzym starzem piszący tak biegle o Xannie to moze bycy tylko Szok

Taki stary user i facet a wciąż wali byki jak małe dziecko i ciśnie głupoty :)

poszukaj mojego nicka z dodatkiem quest, to zajarzysz kim jestem, choc i tak obstaje że głupa rżniesz jak zwykle.

Muszę przyznać że rozbawił mnie ten temat a szczególnie Xann w nim oraz osoby zachwycającymi się możliwościami które są na rynku od kilku lat.

Bo cóż to za odkrycie że na stronę można wstawić AS,banner, link sponsorowany ? To jest ta wielka tajemnica przekazana przez Xanna ?

Szoku ten artykuł nie jest dla Lexy, Cezarego, Ptaqa czy erbita tylko dla tych co samo zaczynają swoją zabawę

Dlaczego strona z przytoczonym przykładem nie ma kodu systemu wymiany, linków płatnych ? Opowiadasz bajeczki o zarobku na niej $500 na rok, a prawda jest taka

że tą kwote zawyżyłes 10-50 krotnie :D Prosta analiza pokazuje iż z trudem z adsa wyciągasz na jej opłacenie, więc nie pisz głupot :D

Czy zapytania tego typu : https://www.google.pl/search?hl=pl&sour...mp;aq=f&oq= to główny traffic na e-pieniny ? :)

Jak Xann osiągniesz kiedyś taki status, będziesz mógł powiedziec że jestes od google nie zależny. Póki co przedstawione przez ciebie opcje zarabiają tylko i wyłącznie dzięki google.

Bo bez google stracisz ruch na stronie a z nim linki i adsense. nikt nie kupi linka na stronie w google nie zaindexowanej która nie ma ruchu własnego.

... już osiągnołem taki status, zauwaz ze e-weblinka nie znajdziesz w serpach a ludzi przybywa każdego dnia, kiedyś odkryjesz ze google to nie wszysko że można mieć tez ruch z stron branżowych i to lepszy niż z google

Nie ma w serpach domeny którą ci zbanowli, ale po kolejnym redajrekcie na domenę .pro - frazy typy https://www.google.pl/search?hl=pl&sour...mp;aq=0&oq= badź https://www.google.pl/search?num=100&hl...mp;aq=f&oq=

dają weblinkowi 10-40% trafficu przychodzącego.

Kolejne 30-60% weblink zyskuje z twojego pieprzenia głupot na tym forum oraz bannerom, rozumiem że to nazywasz ruchem ze stron branżowych, reklamę bez której system umarł by śmiercią naturalną.

Tak czy owak do statusu o którym mówiłem brakuje ci jakieś 99% o ile zrozumiałeś wogóle na czym on polega, bo widze iż masz z tym nie lada kłopoty.

Natomiast nawiązując do tematu który załozyłeś, młodym mogę polecić handel domenami z PR,

przy odpowiedniej inwestycji można z tego wyciągnąć wspomniane 5K/m-c bez żadnych systemów i stron w serpach.

PR5 na aukcjach godaddy idzie od 100-300$, a taki PR na domenie powiązanej tematycznie można wyciągnąć kilkoma linkami z stron do tego stworzonych.

Przy śreniej cenie takiej domeny $200, wystarczy sprzedać ich 10 na miesiąc aby uzyskać wspomnianą kwotę bez większego wysiłku.

W zasadzie autorski system do takiej działalności, obsługujący rejestrację domen, sposób linkowania, oraz zaimpletowaną obsługę godaddy, wyręcza cię z 90% pracy.

Nie potrzeba tutaj adsense, systemów, bannerów ani innych pierdół, poza tym wspomniane 5K to nie granica :)

• 10 miesięcy temu...

Sorry za małe kopanie ale wątek ciągnie się 11 stron po czym moderator ogłasza: piszcie merytorycznie albo wcale i przez rok nikt nic nie napisał ;) Ciekawy wniosek się nasuwa.

Więc może wróćmy do meritum.

Ja to rozumiem tak (chociaż link do art. xanna już jest nieaktualny, więc nie zapoznałem się z nim), że nie tylko opisane sposoby w art. są metodą na zarabianie (zresztą xann pisał że to tylko rąbek). Ale jak dla mnie sam ten artykuł i puszczenie do niego linka na forum jest częścią tych sposobów. Ciekawe ile odwiedzin miał przez to na tych wszystkich pokazanych i podlinkowanych stronach. Z postów wywnioskowałem, że dużo ludzi stąd oglądało je dokładnie.

W końcu chodzi o zwiększenie liczby uu ponieważ uu ma znaczny wpływ na zarobek ze strony (no bez userów to chyba nie da się zarobić na stronie która ma zarabiać). I tutaj pytanie. Czy pozycjonowanie to tylko 'dosłowne pozycjonowanie' czyli ustawienie frazy/słowa powiedzmy w top 10 czy właśnie zwiększenie liczby uu?

Osiąganie topu przecież właśnie po to się robi, żeby zwiększyć widoczność strony i odwiedziny uu . Bo uu to zarobek. Tak więc chyba jakakolwiek czynność polegająca właśnie na pozyskaniu uu to pozycjonowanie. Przykro mi xann ale jak dla mnie też pozycjonujesz mimo, że nie chcesz, czy to mając na uwadze G czy też jakieś inne klimaty. Tak naprawdę wszelkie pozycje są, że tak nazwę 'efektem ubocznym'. Stawiasz stronę (zakładając, że jesteś szkolnym informatykiem (bez obrazy jeśli mamy tu przedstawicieli tego szlachetnego zawodu), nie masz pojęcia o pozycjonowaniu albo nawet o tym nie słyszałeś), chcesz ją wypromować i zaczynasz pisać o niej na forach, dodajesz do katalogów stron, podsyłasz linki znajomym, dajesz w opisie gg:) itd... A to, że G ją znajdzie i zaindeksuje to już nie twoja wina :) Nawet jakiś PR dostaniesz pewnie. Zaczynasz się bać że popsułeś internet.

Trochę popłynąłem z tematem ale mam nadzieję, że przy okazji nieco odkurzyłem ten wątek. Żadne tematy o pozycjonowaniu na forum o pozycjonowaniu się nie starzeją ;)

Pozdrawiam

Pshemyslav może jest późno ale ni cho...y nie kumam o co walczysz tym postem?

Artykuł w całości czytałem już jakiś czas temu, nie wydaje mi się żebyś odkopał w nim coś nowego. Chyba, że nie zauważyłem ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Już rozumiem czemu moderator zamknął ten wątek. Tu się dyskutuje a nie walczy. Nie mogłeś niczego konkretniej w temacie? Ja artykułu nie czytałem i wysuwam wnioski tyko z postów powyżej. Poza tym puściłem pytanie czy pozycjonowanie to tylko ustawianie pozycji czy ogólnie zwiększenie uu na stronie. Może było to w artykule ale jak pisałem 'nie czytałem go' i ewentualnie trzeba było dać odpowiedź na moje pytanie lub napisać, że było to rozpatrywane w artykule xanna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności