Skocz do zawartości

Ktoś korzysta z moich artykułów

Grumpy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przeglądając precle zauważyłem że mój podlinkowany tekst został przekopiowany (chociaż nie cały i z podaniem źródła) na jakąś stronę jednak już bez linków. Sprawdziłem regulamin precla i nie ma tam nic napisanego że z artów mogą korzystać inni ale nie ma tez informacji że korzystać nie mogą. Z tego co wiem nie jest to łamanie prawa aczkolwiek w ten sposób mój wpis stał się duplikatem ( w końcu występuję więcej niż raz) i moderator precla może go usunąć, pozatym mój artykuł chyba traci na wartości... Co mogę zrobić w tej sytuacji oczywiście nie zamierzam nikogo podawać do sądu itp bo nie warto jednak ciekawy jestem co robią inni pozycjonerzy w takiej sytuacji??

pozdrawiam

jednak ciekawy jestem co robią inni pozycjonerzy w takiej sytuacji??

Silą się na unikalny art tylko do najlepszych i zaufanych precli - resztę lecą meszarkami i synonimkami B)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

• 1 rok później...

Pozwoliłem sobie odświeżyć temat ażeby nie zaśmiecać podobnymi... Pytanie jest następujące:

W jaki sposób zaznaczyć w regulaminie precla że kopiować artykuły można tylko w przypadku umieszczenia linków tak jak w oryginalnym artykule ? Chodzi o przypadek kiedy ktoś skopiuje arta poda źródło oryginału ale zmieni linki.... Reasumując jakaś ładna regułka potrzebna która lekko ograniczy osoby które np tworzą zaplecze z czyiś tekstów.

Jak już zostało ustalone dochodzenie swojego mija się z celem dlatego chciałem się zabezpieczyć żeby ewentualni autorzy mieli z mojej strony (regulaminu) zapewnione wszystko co mogę zrobić w tej sprawie (czyli taki regulamin że w razie jak ktoś będzie chciał dochodzić swoich praw na drodze sądowej regulamin będzie po jego stronie)

pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności