Skocz do zawartości

Podmiana strony w wynikach?

hyperbiz

Rekomendowane odpowiedzi

Hm..dziwna sprawa. Moja strona wyleciała z indeksu (tylko główna), natomiast dokładnie w tym samym miejscu pojawiała się jakaś spamerska... www.tcimh.com

Co jeszcze dziwniejsze po wpisaniu nazwy mojej strony (sklepu), co jest frazą dość unikalną i na 99,99% nikt o nią nie walczy :) mojej nie ma, tamta jest i to na pierwszym miejscu...

Mam nadzieję że to błąd, bo chyba nie da się tak podmieniać stron? Słyszałem o wstawianiu linków konkurencji do syfu, depozycjonowaniu itp. ale żeby podmienić stronę w serpach, tego jeszcze nie było :]

Czy ktoś potrafi powiedzieć o co tu może chodzić?

ciekawa sprawa ;) , czekamy na wypowiedzi fachowców

moim zdaniem , spam ma większy TPR i google uznało że ty kopiujesz treść ze strony i wrzuciło cię w DC

ale ciekawe co inni powiedzą

No nieźle... strona jest w sieci od 2003 roku a od 2004 praktycznie nie zmieniana więc nic nie kopiowałem. Jeśli już to pewnie konkurencja wycięła jakiś numer. :|

Co to jest TPR?

Chyba chodziło o Trust Rank. Nie zgodzę się z teorią neeona, wygląda na to, że dostałeś filtr. Sprawdź ile stron zwraca fraza w google:

site:twoja-strona.pl

Oraz sprawdź ile masz Back Linków ("Explore" -> "Inlinks") w YSE:

https://siteexplorer.search.yahoo.com/

Edit: acha, napisz od kiedy obserwujesz taką sytuacją. Jeżeli od dziś to może być zwykłe zawirowanie.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

strona o jaką chodzi to sklep internetowy

sklep.fbb.pl

znika pod każdą frazą gdzie była zaindeksowana główna

na przykład

wyleciała na zapytanie o swoją nazwę "fbb", "sklep fbb" - zastępuje go ta strona (fraza zupełnie nie oblegana rzecz jasna)

inny przykład:

pod hasło "odżywki" również wyleciała a była zaindeksowana główna - mimo że to już bardziej oblegana i pozycjonowana fraza, a tamta strona też tam jest, w miejsce tej mojej :) teraz już chyba na drugiej stronie, była na pierwszej około 8-10 miejsca

Miałem praktycznie to samo. Tak jakby filtr, stronę główną wyindeksowało, a zamiast niej (i przy zapytaniu site: oraz wpisaniu adresu domeny) pojawiała się zupełnie inna, w ogóle nie powiązana z moją. Trwało to jakiś tydzień, później znikło i moja wróciła na swoje miejsce. Wydaje mi się, że to jakiś błąd Google, dlatego myślę, że najlepszym wyjściem z tej sytuacji jest...czekanie i cierpliwość...:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności