Skocz do zawartości

Gwałtowny spadek ilości wyników i strony w indeksie: zakłady bukmacherskie

Gość scorpion

Rekomendowane odpowiedzi

Gość scorpion

Wchodzę rano w google wpisuje zakłady bukmacherskie, a strony ktora jeszcze wczoraj wieczorem była na 8 pozycji na hasło: zakłady bukmacherskie, nie ma! Mało tego liczba wyników spadła z ponad 3 mln do 256 tyś.

Co się dzieje?

Będę wdzięczny za wszelkie uwagi.

Zaznaczę, że w narzędziach google nie mam żadnej informacji i strona nie dostała BANA.

Gość scorpion
Rozjechały się chyba DC od wczoraj, co parę minut jak odświeżam stronę z SERPami to jestem np. na 10, 12, 20 miejscu i tak w kółko...

Poza tym u mnie widać 3mln wyników w tej frazie.

Zrelaksuj się

Właśnie 20 minut temu pojawiło się 3 MLN tak jak zawsze. Niestety strona mi spadła na 3 stronę wyników. Nie jest dobrze :/

U mnie też dzieje się coś dziwnego. Mam stronę, która na większość kluczowych fraz siedziała w TOP 10, a teraz nie ma jej na kilku najbliższych stronach wyszukiwań. Pierwsza myśl, że to filtr, ale sprawdziłem 2 frazy w całych wynikach i nie ma pod nimi mojej strony :/ A linkowana jest od kilku miesięcy stale i delikatnie. Czy możliwe, że to filtr, jeśli strony nie ma w wynikach pod poszczególnymi frazami? Polecenie site:strona.pl pokazuje, że w indeksie mam z kolei wszystko bez zmian. Dziwne.

Nie wiem zbytnio, co o tym myśleć. Bądź co bądź mam nadzieję, że to chwilowe wybryki G.

Pzdr

nie takie chwilowe, ja obserwuje już takie "wybryki" dłuższy czas - więc albo Google uodparnia się na coś albo leci update algorytmu czy czegoś takiego.

Najgorzej by było jakby google wymyślało jak pozbyć się działania systemów wymiany linków

Wino - to co lubimy najbardziej, a tu opakowania na butelkę 0.75l

nie takie chwilowe, ja obserwuje już takie "wybryki" dłuższy czas

Tak właśnie działa Google

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności