Skocz do zawartości

IPB vs vBulletin

jarcow

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że poczekam aż wyjdzie vB 4.0 (ktoś się orientuje kiedy to się stanie?)

Co do kosztów to chodzi mi o to czy oprócz tych $180*aktualny kurs (tego za $100 raczej się nie opłaca) ponosiłeś jakieś koszty? W jaki sposób dokonałeś płatności?

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Myślę, że poczekam aż wyjdzie vB 4.0 (ktoś się orientuje kiedy to się stanie?)

W tym roku na pewno ale konkretnej daty nikt Ci nie poda.

Co do kosztów to chodzi mi o to czy oprócz tych $180*aktualny kurs (tego za $100 raczej się nie opłaca) ponosiłeś jakieś koszty?

Nie.

W jaki sposób dokonałeś płatności?

Karta kredytowa. Łatwo i szybko.

Przy zakupie sprawdz opcje w innych walutach, obecnie placac w funtach oszczedzasz troche kasy, wszystko zalezy od aktualnego kursu ale w dolarach akurat wychodzi chyba najdrozej.

https://www.ebooki24.org - ebooki, audiobooki oraz kursy internetowe, płatne i darmowe.

Cytaty motywacyjne - https://cytaty.ebooki24.org

Co do kosztów to chodzi mi o to czy oprócz tych $180*aktualny kurs (tego za $100 raczej się nie opłaca) ponosiłeś jakieś koszty?

Nie.

Hmm, czyli poza zakupem ten dożywotniej licencji nie trzeba już nic kupować? Jakiś SEO mod itd jest w komplecie? Sam chyba właśnie zdecyduję się na VB, czytałem kilka porównań na zagranicznych stronach i jednak vb wygrywa. Poza tym, z tego co mówicie, to chyba taniej wyjdzie zakup VB niż IP B, gdzie trzeba kupować masę dodatków itd.

PS.

Orientuje się ktoś, czy jest w VB taka opcja, zeby wstawić na portal (u mnie to WP) listę ostatnich postów? czy też trzeba jakieś dodatki kupować?

pozdro

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Jakiś SEO mod itd jest w komplecie?

Są darmowe moduły typu ZOINTS SEO, jednak najlepszy moduł seo czyli VBSEO kosztuje około 600 zł. Jest masę modyfikacji darmowych ale zdarzają się też płatne. Np. vb blogi.

Co do listy ostatnich postów, w jednej zakładce skrypt pokazuje najnowsze posty. Jednak jak chcesz to zintegrować z jakimś WP to będziesz musiał się sam pobawić.

Właśnie widzę, że ZOINTS SEO nie jest zbyt chwalony przez ludzi i wszystko trzeba w VB dokupować..

Kurde, chyba poczekam na wersje 4.0 , pewnie jeszce ze 2-3 miesiace i tam ma być wbudowany seo mod , więc nie trzeba będzie pewnie tego kupować.

W przypadku IP B ile realnie trzeba zainwestować w forum oprócz kupna samej licencji? Tzn ile muszę wydać minimum na dodatki, bez których normalne funkcjonowanie forum nie będzie możliwe?

pozdro

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Jakiś SEO mod itd jest w komplecie?

Pamiętaj, że wszelkie SEO mody (te w szczególności) zwiększają obciążenie forum. Ihmo ja bym został przy standardowym rozwiązaniu.

Poza tym vB 4.0 ma być lepszy pod względem SEO... bynajmniej tak jest napisane na ich stronie www.

Vb 4.0 będzie miał wbudowany mod rewrite i na tym koniec nowości seo. Vbseo to kombajn seo i standardowy skrypt vb jeszcze długo mu nie dorówna. Nikt kto poważnie myśli o rozwoju swojego forum nie może sobie pozwolić na jego brak. Drogi jest owszem - jednak moim zdaniem wart też dużo.

• 3 tygodnie później...

A pod względem wydajności jak wypadają te skrypty? Chodzi mi o czysty skrypt bez modyfikacji.

Bo chce kupić vB, ale widzę że nowy ipb 3.0 wygląda ciekawie - tylko nie wiem jak wygląda sprawa obciążenia...

Ech - mam ten sam dylemat co wyżej.

Jest IPB 3.0 - ale... - podobno są duże problemy z przekonwertowaniem skina (nawet jak się ma pliki psd).

Chyba, że mam słabe namiary na wykonawców (a chętnie bym zlecił komuś kompleksową konwersję z Przema).

VB wychodzi koszmarnie drogo. Jak policzycie 600 skrypt + 600 zł SEO + ??? robocizna w sensie konwersja, przenoszenie, integracja itp. to trudno będzie zmieścić się w 2tys.

U mnie dodatkowo jeszcze jeden ważny czynnik musi zdecydować o wyborze jednego ze skryptów: integracja z Joomla. IPB i Joomla współpracują bezproblemowo (przynajmniej tak wyczytałem). A jak to jest z VB?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności