Skocz do zawartości

IPB vs vBulletin

jarcow

Rekomendowane odpowiedzi

Korzystałem przez 2 lata z IPB 2.3 + CommunitySEO 1.2

Co prawda wydałem troszkę ale warto było.

Jeżeli wszystko dobrze skonfigurujesz to na prawdę warto w to wejść.

Odnośnie vB podoba mi się modyfikacja Tagowania połączona z ostatnimi wyszukiwaniami czego brakuje w IPB (z tego co pamiętam)

Musiałem dorabiać na własną rękę kilka modyfikacji.

Polecam IPB.

Polskie wsparcie serwerowe i komputerowe - Outsourcing IT, instalacje smarthome i sieci komputerowe. Poznaj nasz Blog z nowinkami IT oraz najlepsze darmowe oprogramowanie RustDesk do zdalnego dostępu.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeśli chodzi od strony usera. Jeden i drugi skrypt jest bardzo dobry, ale jednak chyba na stronę vB. Jakoś vB przy jakimś fajnym layoucie wygląda fajnie. A przynajmniej dla mnie IPB jakoś tak nie przemawia. I tu i tu się odnajduje nie mam problemów z poruszaniem, ale było by chyba coś nie tak jeśli w skryptach za takie pieniądze ciężko by się poruszać. A weźmy peb.pl oglądalność porażająco duża, dużo userów online i nowych wiadomości, a śmiga jak marzenie.

Darmowy katalog stron internetowych Katalog stron - Jogurcik

Śmiga bo stoi już na bodajże 2 lub 3 quadach, sporo trzeba inwestować w hosting jak się forum rozrasta i nie pomoże tu vb ani IPS serwery muszą być. Oczywiście pozostałe skrypty wymagają o wiele większej mocy obliczeniowej. Wracając do peb to poczytaj sobie, że nie zawsze było kolorowo. Wiele nieprzespanych nocy i optymalizacja skryptu. Wiele wodotrysków powyłączanych - bo to sporo zżera zasoby, ale do tego typu przedsięwzięć nadają się tylko komercyjne skrypty lub darmowe ale ze sporym swoim wkładem wiedzy na temat php, mysql i optymalizacji (nie SEO tylko wydajnościowej)

Nikt nie powiedział że musi być kolorowo. Stawiając zwykła stronkę w html'u też czasem potrafi się coś popsuć. A co mówić o skrypcie który ma takie obciążenie. Ale coś za coś, peb na reklamach sporo zarabia. A niestety nikt za darmo nic nie daje. Trzeba się trochę napracować aby mieć z tego korzyści.

Co najwyżej to miał bym tylko pytanko bo z tego co się orientuje na PIO pisze admin pebu (nie pamiętam nicka). Jakie sztuczki używał aby rozkręcić forum.

Darmowy katalog stron internetowych Katalog stron - Jogurcik

Chce posatwic forum na smfSimple Machines forum doszly mnei sluchy ze jest solidnym silnikiem

nie wiem co robic czy stawiac na nim czy vbiuletyn kupic wersje 4,0 :D

moglibyscie mi doradzic ? od strony wad plusow co do smf

oczekuje 20tys uu co najwyzej dziennie / nie wiecej

dzieki za info

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności