Skocz do zawartości

IPB vs vBulletin

jarcow

Rekomendowane odpowiedzi

Pozwolę sobie odświeżyć temat. Aktualnie zostały wydane nowsze wersje obu skryptów (IPB 3.x, vB - 4.x).

Która lepiej się sprawdza pod kątem SEO?

Mamy do wyboru IPB wraz z modem Community SEO

IPB wraz z modem MinervaSEO

vBulletin wraz z vBSEO

Biorąc oczywiście pod uwagę skrypty jedynie z zainstalowanymi dodatkami. Dzięki nim mamy przyjazne adresy, ustawienia title, nagłówki a przede wszystkim: podobne tematy (czyli rewelacyjne wewnętrzne linkowanie :pytajnik:)

Ma ktoś z Was jakieś większe doświadczenie?

Mój portal: Lokalizacja telefonu - usługa dla każdego rodzica chcącego zlokalizować swoje dziecko!

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Do VB w wersji 4.0 przyjazne linki są wbudowane w standardzie w 3 wersjach. Natomiast dalej można dokupić VBseo 3.5 . Różnica tkwi nie tylko w samych przyjaznych linkach ale w konfiguracji ich zachowywania się na forum. Ale przynajmniej już jest. Kolejna sprawa: to że licencja jest dożywotnia (tak było) ale aktualizacje są do końca wersji 4 a nie jak było przez rok. Więc może się okazać że będzie 10 miesięcy a może się okazać 2 lata. No i cena lekko wzrosła.

Można też kupić absurdalnie drogi pakiet Suite: CMS,forum i blog ale cena powala, jednak tu mamy 3 produkty w jednym zintegrowane. Taki mały onet.

Co do samego działania to nie aktualizowałem jeszcze więc się nie wypowiem. Dla mnie troche pastelowy wygląd ale IPB też ma podobny, mnie to do gustu nie przypada. Ale wyglądy też można modyfikować jak ktoś potrafi lub wciągnąć jakiegoś gotowca za darmo z Vb...org lub za kase skądkolwiek.

Pozdrawiam

• 6 miesięcy temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności