Skocz do zawartości

freeglobes by pixel

pixel

Rekomendowane odpowiedzi

cześć!

nadszedł czas pokazania swojego katalogu :-)

katalog tak młody, że pusty - ale celowo go nie zapełniam ani jeszcze nie linkuję bo do wczoraj był w fazie testów.

swego czasu robiłem przegląd (tu tez o tym czytałem) jaki skrypt wybrać... nie znam się na php (to był mój pierwszy kontakt) więc szukałem czegoś gotowego.

wybrałem freeglobes - zniechęciło mnie francuskie forum :-(

więc zacząłem od skryptu hurricane - miły, ale dość ubogi... :-)

ale freeglobes został w pamięci. w końcu ściągnąłem zainstalowałem i zacząłem tłumaczyć...

w międzyczasie potestowałem kilka skórek i dość przypadkowo zostałem przy obecnej - ale z racji zaawansowanego tłumaczenia i przeróbek robionych na bieżąco już jej nie zmienię :-(

Skrypt z zewnątrz wygląda fajnie ale w detalach nie podobało mi się kilka rzeczy - po kolei:

- AlloPass - niby zrobiona inegracja ale trochę kulała, ponadto jak zobaczyłem, że z sms-a 10zł zostaje 80groszy to przysiadłem. Zresztą nie planuję na katalogu zarabiać (choć jak to się mówi kasą nikt nie wzgardzi).

na początek wyłączyłem allopass... ale potem wpadłem na pomysł aby to użyć na zachętę - za odesłania będą punkty, za dodanie strony będą punkty a za punkty moje własne kody allopas - nazwane premium :-)

i teraz to co można było "kupić" za allopass można dostać za kod premium. A jak się przyjmie to można kupic kod premium :-)

kolejna zmiana kosmetyczna to poprawa rewrite... większość katalogów ma niepoprawione i nasze znaki zamienia na "-" czyli np. tytuł "bezpłatne linki" zamienia w "bezp_atne-linki" a lepiej jakby ł zmieniło w l

kolejne poprawki to kodowanie - w szczególności maili - z wielu katalogów dostaję wpis bez polskich liter. kończy się tym, ze nie mam pewności czy dobrze wkleiłem i wchodzę sprawdzić jak wygląda :-)

kolejna "poprawka" - wpisy premium mają dostęp do pełnej edycji i formatowania. Oczywiście w rozsądnych granicach. można też wstawić linki do swoich podstron a tekst nie jest ograniczony do 750znaków. ponadto z listy te wpisy są linkowane bezpośrednio

przerobiłem też trochę moduł 'boost' - reklamowania swojego wpisu - za free jest 0,5h za kod 48h, wpis premium może przerwać reklamę gratisową

reszty kosmetyki nie pomnę - sporo tego było. mam jeszcze rozgrzebaną edycję strony przez użytkownika ale koniec końców nie wiem czy to robić.

a teraz zachęcam na początek do testów i/lub wpisów

wpisy testowe zaczynajcie od słowa test lub umieszczajcie w kategorii testowej.

na zachęte 10 kodów - kto pierwszy ten lepszy :-)

[tj jeden kod ważny 10x - 6XAC8B]

Katalog 4dev

liczę na wpisy i uwagi :-)

Pozdr.

Polecam blog o podróżowaniu. Relacje z wypraw, zdjęcia, filmy, porady.
Zapraszam na relację z wyprawy do Namibii i Botswany.

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
umknal ci link do tworcy skorki, chyba, ze to Twoja autorska grafika :)

racja - mieszałem stopkami... niestety ale szata graficzna stron to coś co mnie przerasta

tlumaczenie tez troszke do korekty

L.odsłon - bardziej ilość klikniec w link (a nie odslon strony)

Podgląd - szczegoly wpisu

eee... patrzyłem na to tak:

liczba odsłon (wizytówki), podgląd (wizytówki) (wizytówki - czyli tej karty z danym wpisem)

ale aby nie było - przejrzałem kilka polskich wersji freeglobes gdy miałem wątpliwości i na każdej też znalazłem coś co można się przyczepić - zaraz podam Ci twoje:

nie przetłumaczone: Nombre de votes - Liczba głosów

najczęściej klikane - literówka

nie przetłumaczone: Only members can propose tags

dead - zgłoszenie niedziałającego linku i potem tekst alertu po francusku

:-)

oczywiście to nie złośliwość a dążenie do perfekcji w szczegółach :-)

jakis dziwny blad jest przy dodawaniu linku, wybieras slowo, dodajesz url a on mi zaznacza caly tekst jako anchor.

no właśnie widzę, że linki też się źle powstawiały...

ale to chyba przypadłość FCKeditora z Firefoxem... na IE działa poprawnie

łudziłem się, że to tylko u mnie tak jest (mam tak także z innymi stronami używającymi FCKedytor)

podajcie jakie to miały byc linki przy tych wpisach to poprawię

50 zl za 10 kodow to troche drogo przy katalogu nowce....

ps. uzywam konquerora i tez mam problem z wstawianiem linkow. tzn wystarczy raz kliknac ok, pozniej cancel i jest ok :)

ps. uzywam konquerora i tez mam problem z wstawianiem linkow. tzn wystarczy raz kliknac ok, pozniej cancel i jest ok ;)

ps. mozna otworzyc dzial z dodatkami do freeglobes ;) w koncu ich forum jest beznadziejne ;)

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

wiem :-)

i nie liczę, że ktokolwiek to kupi... :-)

zależy mi na proporcji 1/5 premium do basic i za dodanie 5 basic mozna miec 1 premium

zresztą zawsze mogę publikować kody za free na PiO :-D

zmniejsz liczbe znakow w tytule. chce np dodac tytul meble i mi wywala iz musi miec min 10 znakow....

specjalnie dla ciebie minimum 5 znaków.

znalazłem rozwiązanie problemu FCKEditor dla Firefox 3 - plik fckeditorcode_gecko.js trzeba zmienić document.evaluate na this.EditorDocument.evaluate (edit: - niestety nie zadziałało)

---

dlaczego rejestrujecie się z błędnymi mailami? (np. seospam@....) zasypuje mnie to błędami poczty

Gratulacje, rzeczywiście sporo pracy w to włożyłeś. Próbuję użyć kodu PREMIUM jednak skrypt wraca do strony głównej - zakładam, że kody się już wyczerpały. Informacja na stronie byłaby bardzo przydatna.

dzięki,

powiadomienie było - musiało gdzieś 'umknąć' w trakcie rozwoju innych funkcji :-) dodałem na listę "Todo"

wgrałem nowszą wersję FCK editora - nie powinno być już problemów z FF. [FF trzyma js w keszu - trzeba dać narzędzia/wyczyść dane rywatne potem pamięć podręczną]

pixel

@pixel czy mógłbyś się podzielić poprawionym skryptem z nami lub ze mną na PW? Dużo dobrych poprawek wprowadziłeś i pomógłbyś mi bo nie znam php za bardzo. Jeżeli nie całym skryptem to chociaż spolszczeniem.

Dzieki!

Nie daj się wyprzedzić konkurencji! Dodaj i promuj swoja stronę w następujących katalogach:

Amismedica.pl - zbiór ciekawych stron - PR 4

Danuta.com.pl - zbiór wartościowych stron - PR 3

Alustar.pl - katalog z gwiazdami - PR 2

Zapraszam do dodwania wpisów!

i podlinkuj go, bo na razie masz 0 bl

na początek "testa" specjalnie nie linkowałem - w weekend nadrobię... i tak trzeba poczekać kilka tygodni na efekty

@mykuss

generalnie nie bardzo - to było moje pierwsze zmagania z php i raz, że okupione paroma nocami to dwa nie nadają się do publikacji - wiele rozwiązań wg mnie nieeleganckich...

poza tym jeszcze ciągle jest poprawiany i rozwijany (po usunięciu chcę dorobić sekcję bloga z możliwością publikacji artykułów ze zdjęciami i linkami).

natomiast w wolnej chwili chętnie tu opiszę np. jak podejść do przetłumaczenia freeglobes samemu - jakie pliki, gdzie itp - bo wtedy zrozumiesz, że to nie tylko 3 pliki językowe z katalogu languages.

podobnie z poszczególnymi elementami jakie zastosowałem - nie mam tu tajemnic. Uczyłem się na nim (i nadal nie znam składni php ).

jeden opis z zamianą polskich liter na bez ogonków już komuś wysłałem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności