Skocz do zawartości

freeglobes by pixel

pixel

Rekomendowane odpowiedzi

Właściwie to na początek wystarczą tylko 2 pliki językowe bez admina :). No nic, trzeba samemu przysiąść dziś i postawić go do pionu.

Nie daj się wyprzedzić konkurencji! Dodaj i promuj swoja stronę w następujących katalogach:

Amismedica.pl - zbiór ciekawych stron - PR 4

Danuta.com.pl - zbiór wartościowych stron - PR 3

Alustar.pl - katalog z gwiazdami - PR 2

Zapraszam do dodwania wpisów!

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Gratulacje, rzeczywiście sporo pracy w to włożyłeś. Próbuję użyć kodu PREMIUM jednak skrypt wraca do strony głównej - zakładam, że kody się już wyczerpały. Informacja na stronie byłaby bardzo przydatna.

powiadomienie było - musiało gdzieś 'umknąć' w trakcie rozwoju innych funkcji :-) dodałem na listę "Todo"

powiadomienie o nieważnym/złym kodzie PREMIUM dodane.

poprawiłem też kodowanie znaków w RSS aby nie było krzaków.

nie wiedzieć dlaczego nie działa zliczanie wyświetleń poszczególnych wizytówek... ale przyjrzę się temu.

katalog dodany do indexu G, sukcesywnie linkuję - oczywiście zachęcam do linkowania :-) możecie dodać link ze swoim user_id (https://katalog.4dev.pl/in.php?id=user_id szczegóły w panelu użytkownika) - goście z Twojego polecenia)i każde odesłanie z waszych stron będzie nabijało punkty... nie musi to byc baner na stronie startowej - zwykłe 'entry' w katalogu wystarczy

Polecam blog o podróżowaniu. Relacje z wypraw, zdjęcia, filmy, porady.
Zapraszam na relację z wyprawy do Namibii i Botswany.

uff...poprawione zliczanie odsłon - zarówno przy przejściu do 'wizytówki' jak i przy wyjściu po kliknięciu linka na zewnątrz :-)

na razie zliczają się oba rodzaje kliknięć...

c.d dalszy poprawek...

może rzeczywiście podforum freeglobes by się zdało :-)

Sortowanie kategorii w rozwijanej liście - dobrze działa u Admina, dobrze działało w Premium był problem w Members (nie wiem jak w basic, bo nie używam)

rozwiązanie:

w pliku themes/members/user_link_siteform.html trzeba poprawić fragment:

<select name="category">
							<{foreach item=category from=$categories|@sortby:"name" }>
								<option value="<{$category.id}>" <{$category.selected}>><{$category.name}></option>
							<{/foreach}>
						</select>

istotny jest dodatek |@sortby:"name"

przydało się? dolinkuj mój katalog :-)

pixel

Skrypt z zewnątrz wygląda fajnie ale w detalach nie podobało mi się kilka rzeczy - po kolei:

- AlloPass - niby zrobiona inegracja ale trochę kulała, ponadto jak zobaczyłem, że z sms-a 10zł zostaje 80groszy to przysiadłem.

SMS 10,98 PLN z VAT-em to dla nas 0,8 EUR bez VAT, czyli na dzisiaj to jakieś 3,70PLN - to jeszcze nie jest tak źle.

Eksperyment Discover.pl

Skrypt z zewnątrz wygląda fajnie ale w detalach nie podobało mi się kilka rzeczy - po kolei:

- AlloPass - niby zrobiona inegracja ale trochę kulała, ponadto jak zobaczyłem, że z sms-a 10zł zostaje 80groszy to przysiadłem.

SMS 10,98 PLN z VAT-em to dla nas 0,8 EUR bez VAT, czyli na dzisiaj to jakieś 3,70PLN - to jeszcze nie jest tak źle.

no fakt kwota SMSa podana w PLN a 'zarobku'w EUR :-) nie doczytałem.

Hmm, właściwe to chyba jest lepsze niż dotpay. Bo w dotpay jest 3,69 brutto. A za sms 6 zł netto jest 2,46.

W sumie są jakieś porównywalne, albo lepsze dla dotpaya?

Nie daj się wyprzedzić konkurencji! Dodaj i promuj swoja stronę w następujących katalogach:

Amismedica.pl - zbiór ciekawych stron - PR 4

Danuta.com.pl - zbiór wartościowych stron - PR 3

Alustar.pl - katalog z gwiazdami - PR 2

Zapraszam do dodwania wpisów!

kolejne nowinki:

- wyrzeźbiłem obsługę linków zwrotnych

Działa to tak - dodając stronę BASIC można wpisać link do strony z linkiem zwrotnym. Skrypt sprawdzi czy już taki link zwrotny nie był użyty.

Dodatkowo sprawdzane jest jeszcze czy strona z linka w ogóle odpowiada i czy jest w domenie zgłaszanej strony - ale te informacje nie blokują zgłoszenia - status tego sprawdzenia widzi moderator.

Jeśli więc wypełnione jest pole link zwrotny - wpis otrzymuje status "premium" - nie jest usuwane formatowanie, można dodać linki itd...

Pierwszą weryfikację "zgodności" ze standardem wpisu oraz istnienia linka przeprowadza moderator - ma dodatkowe informacje w panelu, odsyłacz do strony z linkiem i wyniki "sprawdzeń"

Potem już są dwie opcje - przy wyświetleniu wpisu mogę wywołać analizę czy jest link zwrotny i zwiększać licznik błędu back linka (waham się czy to aby nie spowolni za bardzo - ale można dodać też losowanie, że średnio co np.50 wyświetlenie wpisu będzie on sprawdzany)

Wywołać analizę analogiczną do przerwanych linków - i tez zwiększać liczniki błędu back linka.

gdy status błędu osiągnie założony "próg bólu" - wpis dostaje status "broken link", znika z wyświetlania i wraca do moderatora.

dodawanie przetestowałem dość mocno, sprawdzanie back linka wydaje mi się, że też - pora upublicznić do testów :-)

Od razu mówię, że zmiana dość rozległa, wraz ze zmianą w module admina, bazie danych itp... mogę "zdradzić" koncept ale laika za rękę nie podejmuję się poprowadzić.

jaką logikę sprawdzania wy stosujecie?

- dodałem licznik wizyt Googlebota na wizytówce wpisu.

od wczoraj już kilkanaście wpisów załapało wizytę robocika - więc chyba działa OK.

Nie wiem czy jest sens dodawać statystyki pozostałych botów - patrzycie na to?

Zmiana tez wymaga zmian w bazie danych ale jest mniej rozległa

- dodałem parę poprawek do formularza dodawania strony w trybie MEMBERS

koledzy z francji jakoś po macoszemu potraktowali ten tryb - w stosunku do basic i premium jest tam masa niedoróbek :-(

w usprawnień - usunąłem wybieranie kategorii domyślnej - bo 80% wpisów ludzie zgłaszają do tej kategorii nie zmieniając - teraz muszą wybrac kategorię.

w kolejce do zrobienia:

- obsługa płatności - Allopass (chyba) dziąła w standardzie, sprawdzałem możliwość dodanie dotpay - wyglada, że nie powinno byc problemu. Na razie nie widze sensu aby to robić, bo katalog nisko w rankingach więc kto by płacił :-)

- mam koncept BLOGA - długich wpisów, z formatowaniem HTML, obrazkami robionych w wybranej kategorii - coś a'la precell - tam postaram się opublikować przynajmniej część usprawnień.

pozdro - pixel

ps. część z was ma juz ponad 1000punktów - wymieniajcie je na kody premium :-)

@pixel

Widze wdrozyles sie mocno w strukture freeglobes. Wlasnie jestem w trakcie stawiania swojego drugiego projektu i przyznam szczerze ze mam nie lada problem z jednym zagadnieniem. Chodzi o zagniezdzanie kodu php w plikach .html szablonu. Jak sobie z tym poradziłeś?

Blog Technologii WWW: DailyWeb.pl

@pixel

Widze wdrozyles sie mocno w strukture freeglobes. Wlasnie jestem w trakcie stawiania swojego drugiego projektu i przyznam szczerze ze mam nie lada problem z jednym zagadnieniem. Chodzi o zagniezdzanie kodu php w plikach .html szablonu. Jak sobie z tym poradziłeś?

ha.ha.ha.... (nie z ciebie się śmięję :-) )

po prostu nie rozumiem co do mnie piszesz, bo ja się na tym kompletnie nie znam (na PHP). To był mój pierwszy kontakt, bez podręcznika, na czuja i z googlem pod ręką...

pixel

hrhr, rozumiem ze nie zagniezdzales zadnego kodu w tych templatkach .htmlowych? :)

btw. pixel, kawal dobrej roboty, ja tez ostroe biore sie za modyfikacje freeglobsa, mysle ze powymieniamy sie rozwiazaniami za niedlugi okres czasu ;)

btw2. czy w takim razie, ktorys z innych freeglowoych używaczy przedsiewzial taka akcje?

Blog Technologii WWW: DailyWeb.pl

freeglobes jest bardzo fajnym skrypcikiem, na poczatku ciezko sie polapac, ale, jak juz sie go "rozgryzie" to juz z gorki

obawiam sie tylko jednego, ze za chwile zrobi sie z tego masowka, jak zaczynalem zabawe z FG - w polsce bylo tylko kilka katalogow na tym skrypcie, teraz mnoza sie jak grzyby po deszczu

wiec niedlugo sie nimi automaty zainteresuja, a wtedy to juz bedzie pozamiatane

freeglobes jest bardzo fajnym skrypcikiem, na poczatku ciezko sie polapac, ale, jak juz sie go "rozgryzie" to juz z gorki

obawiam sie tylko jednego, ze za chwile zrobi sie z tego masowka, jak zaczynalem zabawe z FG - w polsce bylo tylko kilka katalogow na tym skrypcie, teraz mnoza sie jak grzyby po deszczu

wiec niedlugo sie nimi automaty zainteresuja, a wtedy to juz bedzie pozamiatane

dlatego warto mieć swój pomysł i się go trzymać a nie tylko pobierać skrypt i wymagać od innych długich/unikalnych wpisów

chwaląc się dalej :)

- dorobiona publikacja artykułów (na razie tylko z poziomu admina).

artykuł działa prawie jak zwykły wpis. nie posiada miniaturki ale za to pełną obsługę edytora FCK (można sobie wstawiać samemu grafiki na serwer). Składa sie z dwóch części - "zajawki" i "treści". - można zobaczyć w katalog.4dev.pl

- dorobione płatności dotpay

może a nóż ktoś się skusi - w dalszym ciągu aktywne dodawanie wpisów za free, premium za back_linka oraz wymiana punktów na kody premium

- dorobione pole komentarz przy zgłaszaniu wpisu

można zasugerować moderatorowi kategorię :-)

tą samą drogę moderator może napisać dwa słowa dlaczego uwala dany wpis -- wyśle się w potwierdzeniu.

Jak ktoś chce przetestowac niech zgłosi i poprosi o odrzucenie w komentarzu :)

- statystki Google-bota wyniosłem przed wpis

no i chciałbym zareklamowac katalog stron Firmowych:

FIRMOWEwww.pl

posiada wszystko to co poprzednie, dodatkowo dostanie nowy wymiar kategorii dot. zasiegu terytorialnego: województwo / miasto

i to tyle...

mam nadzieję, ze katalogi wam przypadną do gustu... mam w zanadrzu jeszcze trochę pomysłów i na funkcjonalności i na tematykę katalogów...

proszę nie prosić mnie o przesłanie skryptu - zakładam, ze jak ktoś wie o co chodzi to się sensownie zapyta o radę a jak ktoś sie nie zna to sobie i tak z moją dłubaniną nie poradzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności