Skocz do zawartości

Word Press

Gucci

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam zainstalowanego word pressa i czy zmiana / dopasowanie jego kodu i funkcji do własnych potrzeb jest zgodne z licencją? Mam na myśli usunięcie z kodu zbędnych funkcji, dodanie nowych własnych..

Z góry dzięki za info..

Tak ale na ile jest on bezpieczny, poza tym chciałbym bardziej go dopasować do moich potrzeb np. pozycjonowanie, optymalizacja, inne działy i sposób wyświetlania.

Czytałem dużo o jego lukach w bezpieczeństwie i sam nie wiem co o tym myśleć... chcę zrobić kilka blogów tylko nie jestem pewien co do stabilności tego..

Czym większa popularność danego skryptu tym większa liczba ataków więc większa liczba odkrytych luk. Jeśli chcesz mieć w 100% bezpieczny skrypt to napisz go od podstaw jeśli chcesz zminimalizować ryzyko włamu znajdź mniej popularny skrypt. Wybierając WP jesteś skazany na dożywotnią aktualizacje :) ale update nie jest taki straszny.

- - - -
StudioTypo3.com - tworzenie stron w oparciu o TYPO3, aplikacji mobilnych i programów desktopowych. Po ciężkiej pracy zapraszam do odwiedzenia gabinetu kosmetycznego znajdującego się w Rzeszowie na ul. Lwowskiej 6. Więcej informacji o ofercie gabinetu znajdziesz na stronie kamidabrowska.pl, polecam makijaż lub zabiegi na twarz - można się zrelaksować i trochę odmłodzić lub wymalować. Dla facetów też jest kilka zabiegów (depilacja) polecam baaardzo boli ;) ale czego się nie robi dla swojej kobiety.

Dużo osób z niego korzysta i nikt nie narzeka :) A skoro chcesz robić rózne funkcje to myślę że php znasz, a więc zawsze możesz wprowdzić dodatkowe zabezpieczenia.

#1 Albo zrób tak jak napisał kolega wyżej, napisz sobie od podstaw z takimi funkcjami jak potrzebujesz, i własnymi zabezpieczeniami.

Tak jestem programistą ale pewnie jak większość z Was nie mam dobrej wyobraźni graficznej... napisać potrafię wiele ale gorzej z grafiką.. Dlatego chciałem zmienić kod panelu i strony wprowadzić moje funkcje itp ale zachowując jego wygląd...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności