Skocz do zawartości

jak utrudnic zycie mega spamerowi ?

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Minelo juz dobre pol roku odkad po wlaczeniu kompa na ekranie mam wspaniala wyszukiwarke "hot search" gdzie mozna wyszukac wszystko od maszynek do golenia po samochody - wszystko jakies trefne - od razu widac. Nie ma szans sie tego pozbyc i nie ma szans namierzyc z kad to idzie. To samo mi sie otwiera w starym poczciwym IE - tez nie do namierzenia az w koncu sie tym pobawilem, pobawilem - prawy przycisk jest zablokowany wiec ciezko sie dostac do zrodla chociaz w koncu mi sie to udalo. Ale na ktorejs podstronie byl obrazek i udalo mi sie jakos namierzyc zrodlo,

obrazek

i mam wreszcie namiary tych spamerów :twisted:

i--search.com - mam tez adres mail,

teraz pytanko - komu i gdzie to zglosic zeby sie tym zajeli odpowiedni ludzie za uszkadzanie softwaru ?

ja do nich napisalem i mi odpisali autoresponderem jak usunac toolbar ale nie raczyli napisac jak usunac ta wyszukiwarke, mam straszna ochote narobic im kolo ... :)

[/img]

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

poprostu daj znać a w parę chwil załatwimy takie ustrojstwa

He he he ja raz jak takiego syfa złapałem akurat przybył do mnie w odwiedziny kolega - specjalista w M$.

I nie poradził sobie.

Dzwonił do kolegów na hotline i inne takie i jedyne co uradził to format c:

Use Your wise mind, test imagination...

ja mam taki plan - w stanach dostaje sie juz wyroki za tego typu przestepstwa wiec chce zniszczyc przyczyne a nie skutek :twisted:

nie nazywa sie to przypadkiem abuse albo cos w tym stylu ? musi byc jakas oraganizacja w stanach ktora walczy ze spamerami - ja nie zartuje :twisted:

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

ie nazywa sie to przypadkiem abuse albo cos w tym stylu ? musi byc jakas oraganizacja w stanach ktora walczy ze spamerami - ja nie zartuje

abuse@domena.xyz.pl

albo do tego kto jest wpisany w whois..

Ogólnie, to tego typu programy są proste do wyłączenia. A kod? Jak masz problemy z prawym przyciskiem, to telnet + open serwer 80 i masz wsio ;-)

pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności