Skocz do zawartości

Katalogi to przeszłość?

spookypld

Rekomendowane odpowiedzi

Od około tygodnia na największym znanym mi polskim zbiorze katalogów i pressel by Maro 99.99% dodawanych nowych stron to pressele. To jakaś zakrojona akcja typu kupiłem 1000domen czy coś faktycznie jest na rzeczy?

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Taka moda, kiedyś ktoś stawiał 500 qlwebów na jednej domenie, teraz stawia ktoś inny precle...

..ale nie ma co panikować... G. zrobili selekcję... i przetrwają najmocniejsi, jak to w prawie dżungli jest :)

I dodam także: przyszłość/przeszłość katalogów taka sama jak precli:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=514628

EDIT.

Od około tygodnia na największym znanym mi polskim zbiorze katalogów i pressel by Maro 99.99%...

Po zalogowaniu w profilu wyłącz sobie pokazywanie niezaindeksowanych wpisów i po kłopocie :)

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

• 2 tygodnie później...

katalogi typu qlweb są już traktowane jako spam.

Nadmierne dodawanie stron do mało wartościowych katalogów może im tylko zaszkodzić.

Presell -e są na topie ponieważ zawierają więcej treści niż linków, a dodawane do nich strony są cenione wyżej przez wyszukiwarki niż w jakimkolwiek innym katalogu.

to tylko moje spostrzeżenie, może nie tyle zaszkodzą co nic nie dadzą linki dodane do zaśmiecanych qlwebów. Dlatego wysoko traktowane przez google qlweby zostały potraktowane jako spam przez co qlweb.info stracił 95% linków i w wyniku zyskał PR=0

ogólnie rzecz biorąc: nie warto dodawać strony do qlwebów

w ktoryms z postow pisalem, ze robilem obchod po katalogach i straszna nedza, tych wartosciowych zostalo niewiele, soro pobanowanych, z wyzerowanym PR a jak sie jakos trzyma to stopka odstrasza, pamietam czasy, jak lacznie z katalogow bylo po kilkaset wejsc - teraz sa one coraz rzadsze

ja mam liste okolo 100 katalogow, gdzie dodaje stronki - na reszte strata czasu

cala ta akcja sklonila mnie do postawienia kilku dobrych (link w stopce)

Katalogów do których warto się dodać jest teraz 409. Przynajmniej tyle wynosi moja lista, większość moich wpisów jest zaindeksowana i nie wliczam katalogów płatnych i z linkiem zwrotnym :) Dodając płatne jest 426, do których warto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności