Skocz do zawartości

Czy to filtr?

najszerszy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pozycjonowałem stronę https://www.Inventive-Interiors.com (część polską). Od 25 lutego strona drastycznie spadła i nie wiem dlaczego.

Nie jestem profesjonalistą ale nie używam żadnych niedozwolonych technik (przynajmniej tak mi się wydaje). żadnych ukrytych divów czy wymiany linków.

Udało mi się dojść do pozycji 7-15 a teraz spadło o conajmniej 100 pozycji a na niektóre frazy wogóle się nie pojawia.

Kompletnie nie wiem o co chodzi, stąd mój post.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Na moje oko to ta strona nie jest pozycjonowana.

Pozycjonowanie to tak naprawdę linki. Bez linków musisz mieć ogromne szczęście, żeby dostać wysokie pozycje. I nie ważne jest tutaj jak dobrze zoptymalizujesz serwis. Taki już jest algorytm.

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

Masz b. mało linków. Poczytaj jak i jakie najlepiej pozyskać, aby nie przesadzić itp.

Za parę miesięcy wróć z tym pytaniem jak nic się nie zmieni.

Na początek może katalogowanie ? W mojej stopce masz jeden dobry katalog - darmowy, moderowany :P

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

To nie filtr. Nie pozycjonowałeś (czyt. nie pozyskałeś wartościowego trafficu) skutecznie, dlatego strona nie zasłużyła na pozycje 7-15 i poleciała w kosmos.

I jeszcze dla sprostowania: to nie Tobie udało się osiągnąć pozycje 7-15 tylko Google dało Ci Bonusa.

Linkuj z głową wg. zasady: mało linków wychodzących z Twoich podstron, a dużo linków prowadzących na Twoją stronę z tematycznych stron - najlepiej starszych i o większym Page Rank.

Hm, dziękuję za odpowiedzi. Tak podejrzewałem, że to może mieć coś wspólnego z FSB. Jeśli chodzi o linki prowadzące do strony to tak naprawdę jest ich troche, tyle, że nie pokazują się w google po wpisaniu link:www......... ale widac je w 'webmaster tools'.

No nic, tak jak pisałem nie jestem profesjonalistą i robię co mogę i co wiem z książek. Ciekaw jestem tylko ile tak naprawdę linków potrzeba, żeby się wybić? Wiem, że to zależy od konkurencyjności frazy, ale czy jest to rząd 10, 50, 100 czy tysiąc?

Pozdrawiam

Ciekaw jestem tylko ile tak naprawdę linków potrzeba, żeby się wybić? Wiem, że to zależy od konkurencyjności frazy, ale czy jest to rząd 10, 50, 100 czy tysiąc?

Jeśli chodzi konkretnie o linki wszystko zależy właśnie od konkurencji, linkami musisz przebić innych, pamietaj ,że niekoniecznie ilością linków byle skąd ,ale najlepiej żeby to były linki wartościowe i tematycznie powiązane. Pomyśl o dobrym zapleczu tematycznym z którego będziesz linkować.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności