Skocz do zawartości

WP - powiadomienie o nowym wpisie

lucky

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar poświęcić kilka starych domen pod precle - jednak żeby przezwyciężyć słomiany zapał potrzebuje małego bajerka, a mianowicie...

Chodzi o plugin lub jakiekolwiek inne narzędzie, które będzie wstanie wysyłać mi na maila powiadomienie o nowym poście dodanym do precla. Jestem pewien, że coś takiego jest tylko nie wiem jak sprecyzować zapytania w Google żeby coś takiego odnaleźć.

Więc jeśli ktoś kojarzy coś takiego, co będzie mnie powiadamiać o nowym wpisie dodanym do WP to byłbym bardzo wdzięczny.

Unikalnatreść.pl - bo wartościowy content to podstawa!

Skuteczny SEO Copywriting!

Tutaj opisałem ten i inne przydatne wtyczki do WP ułatwiające prowadzenie precla.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Ehh... dałem linka, bo są dwie różne modyfikacje:

WP Status Notifier - wtyczka wysyła do Nas powiadomienie o pojawieniu się nowego posta, który oczekuje na aktywację. Teraz nie musimy codziennie sprawdzać naszego precla, czy ktoś napisał coś nowego.

Notify author - wtyczka wysyła informację do autora postu o zmianie statusu, tj. czy wpsi został opublikowany lub odrzucony. Po pobraniu należy w pliku wpisać adres naszego bloga, wszędzie gdzie występuje fraza: “twoj.adres.pl”.

... czyli jak widać, ta druga wysyła tylko maila, że wpis został dodany lub odrzucony. A pierwsza służy do wysyłania powiadomienia, że jakiś wpis pojawił się do sprawdzenia. Ta pierwsza jest bardzo fajna, jak wpis zostanie zatwierdzony wysyła szczegółowe info o dodaniu, a jak odrzucony to odsyła całą treść artykułu, by sobie go ktoś zabrał.. bo my nie chcemy :D

A ta druga, dobrze w powiadomieniu, gdy mamy ustawione "wysyłanie do opinii".

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Jak to to zainstaluj sobie jakiś czytnik RSS, albo napisz jakiś prosty czytnik RSS'a który będzie wysyłał info o nowych postach.

Mar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności