Skocz do zawartości

Ostrzezenie Google Adsense

palka1

Rekomendowane odpowiedzi

A powiedzcie mi, skad Google wie ze nieprawidlowe klikniecia sa przeze mnie klikane ?

Czy przez to ze z tego IP loguje sie do Panelu Adsense ?

A czy gdyby powiedzmy jakby ktos chcial sie na mnie zemscic :P i klikal by mi 1000 razy dziennie w reklamy, to dostalbym Bana ?

Odpowiedzi na wszystkie zadane przez Ciebie pytania są po 10x na forum.

Tak, ktos Ci może naklikac na chama i dostanuesz bana jak to dobrze zaplanuje.

Przez co wie? Tak, m.in. po IP, po powiązaniach Twojej internetowej tożsamości i inofrmacji o Tobie w innych narzędziach Google, o statystykach Twojego ruchu w Internecie, Wiedzą więcej niz sie wydaje - przecież mają czym informacje zbierać.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Akurat analalizowanie nieprawidłowych kliknięć tylko po IP był by bardzo zawodnym wyznacznikiem. Google ma inne sposoby na wykrywanie nieprawidłowych kliknięc. Gdyby sugerowało się tylko nr IP to by niemal każdy ze zmiennym IP czy też przez proxy sobie kaklikiwał.

Gugsen dobrze napisał - "Wiedzą więcej niz sie wydaje - przecież mają czym informacje zbierać".

Tak więc zostają jeszcze ciasteczka, wersje systemu operacyjnego, rozdzielczość, źródła wejśca na strone .... i wiele innych czynników, o których pewnie nawet nie myśleliśmy.

Musisz się zdecydować co przeksrobałeś, bo napisałeś "nie klikam w swoje reklamy", zaraz po tym "zdarzylow moze mi sie to 2 razy". Dobrze wiedzieć, że Google ofiarnie zaczął doceniać partnerów w czasie kryzysu. Kiedyś dostałbyś BAN'a i tyle...

Potwierdzam , rownież zauwazylem że coś sie poprawiło. Kryzys nam wychodzi tylko na dobre :) . Dolar wysoko, benzyna tania i Bana juz daaawno nie bylo ;]

Pozdrawiam.

Widzę, że Google zaczyna poważniej traktować wydawców, skoro bana od razu tak jak do tej pory bywało ni daje. Wątpię, by to było związane z kryzysem. Raczej stawiałbym na konkurencję depczącą im po piętach. Już od kilku miesięcy przeniosłem część swych serwisów do konkurencji i dobrze na tym wychodzę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności