Skocz do zawartości

Strona główna wyleciała

hejowicz

Rekomendowane odpowiedzi

Mam podobny problem ze swoimi stronami, jednak uważam że nie ma się tym co przejmować.

W moim przypadku, stronay nie zostały wyindeksowane

Wątek jest o sytuacji, gdy wlasnie nastąpiło wyindeksowanie, a nie o sytuacjach gdy go nie było.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Witam

Nie wiem co się dzieje , ale stronę główną google wywaliło z indeksu

www: devilwarez

A wyindeksowanie Str. Głównej zauważyłem jakieś 4 dni temu

Chyba już wszystko powróciło do normy, bo widzę strona jest zaindeksowana.

Jest jakoś dziwnie :unsure:

po wpisaniu: devilwarez.pl , widzę stronę główną...

ale po: site:devilwarez.pl, strony głównej nie ma w TOP10 ...

Może ktoś powiedzieć że podstrony mają większą siłę.

Ale zapewniam że tak nie jest :P (przynajmniej z punktu technicznego)

BTw. Metatagi w wynikach google nie zgadzają się z źródłem strony (chodzi o description)

Wyindeskowanie strony głównej to efekt błedu serwera, domeny lub sitemapy.

Nie znalazłem innych przyczyn a nadzoruje setki domen, a przypadków wyindeksowania SG miałem wiecej niż mogę zliczyć :)

Co zrobić jak zniknie moja strona główna?

1) Sprawdzić webmaster tools.

2) Sprawdzić tagi na sg, robots.txt.

3) Sprawdzić odpowiedź serwera.

4) Poprawić sitemapę.

5) Czekać, bo po awarii serwera potrwa to chwilę.

...

6) Gdyby nie pomagało zastymulować robota kodem AdSense

7) Gdyby nie pomagało = nie ma wizyt robota (można zmierzyć kodem php) = napisac do nie na priv bo to na prawde ciekawy przypadek :)

Nie znalazłem innych przyczyn a nadzoruje setki domen, a przypadków wyindeksowania SG miałem wiecej niż mogę zliczyć :)

Poszukaj w archiwum forum, a znajdziesz inne przyczyny :) Kilka lat temu na niektorych stronach ladowal podobny filtr (choc bez pozniejszego wyindeksowywania podstron). Dzialo sie tak w przypadku domen, ktore juz troche czasu wisialy w sieci, ale byly linkowane stosunkowo slabo.

Co do metody adsense - to inny bot, niz bot indeksujacy. Co do wymienionych przyczyn - np. w przypadku domeny, ktora wyindeksowalo mi nie bylo problemu ani z serwerem ani z domena, linkowanie ok. sitemapy nie bylo, ale nie widze tu zwiazku, sitemapa ma pomoc w indeksowaniu, ale nie jest do niego niezbedna.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Wilk - nie znam innych potwierdoznych przyczyn. Pozatym kilka lat temu to seo troche inaczej wyglądąło :(

Fakty: Nie ma filtrów na SG, to są błędy. AdSense przyspiesza indeksacje - poparte testami (wzrost aktywności botów, wzrost szybkości indeksowania, wzrost % ilości zaindeksownych stron). Źle stworzona sitemapa może (mogła?) spowodować usunięcie głóej strony a wrzucenie zamiast niej adresu z identyczna treścia np domena.pl/index.php?id=sg.

A czy wprawiony pozycjoner, może określić dlaczego strony głównej nie ma ?

właśnie określali wyżej przyczyny - m.in KYO. Zastosuj się do nich, a strona wróci.

ewentualnie czy obsługa google udzieli takiej informacji ?

chyba żartujesz.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zastosowałem się do tych punktów i nie widzę na razie poprawy

Nie jestem pewien czy poprawnie napisałem temat postu i treść

ponieważ strona jest w indeksie (jakiś tydzień/1,5 to zaobserwowałem)

Link:

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=devilwarez.pl&btnG=Szukaj&lr=

Jednak nie wyświetla się na 1 miejscu po site:

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=site%3Adevilwarez.pl&btnG=Szukaj&lr=

Po wpisaniu devilwarez.pl nie są pokazywane moje (ustawione) metatagi

tylko wygenerowane przez robota Google

Strona główna zniknęła z GWT z sekcji "Zapytania najczęściej powodujące wyszukanie" na kilka pozycjonowanych keywordów

Polecenie SITE: nie zwraca spisu zaindeksowanych podstron witryny listując je od najsilniejszej do najsłabszej.

Z reguły strona główna pojawia się na pierwszym miejscu jednak nie jest to reguła. Jeżeli na pozycjonowane frazy ludzie już nie wchodzą na Twoją stronę, może to oznaczać, że załapałeś się na filtr i strona spadła w wynikach. Na kilku moich domenach siedzących w filtrze właśnie SITE wywala strone główną na szary koniec listy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności