Skocz do zawartości

Freeglobes

Rocky77

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam pytanie odnośnie problemu, który był juz poruszany w tym wątku, mianowicie długości opisu.

I to jest tutaj wytłumaczone, nie wystarczy modyfikacja tylko w configu.

W pliku cofig.php ustawiam:

$CONFIG['max_keywords'] = "500";

$CONFIG['desc_submit_min_length'] = "350";

następnie w utils.js ustawiam:

fieldMaxLength = 500;

I logicznie powinno działać?

Ale:

"Your website description cannot exceed 255 caracters."

Przeczyściłem cache i nadal to samo.

Jakieś pomysły?

Popraw jeszcze w /include/functions/basic.php linia 38 :)

Spółki | Prawo | Sąd

• Odpowiedzi 308
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...

przebrnąłem przez temat, ale niestety nie znalzałem w nim odpowiedzi.

wersje skryptu sciagnąłem z oryginalnej strony plus polski langpack znaleziony na forum. Strona, admin w zasadzie jest po polsku ale:

1. wyszukiwarka pokazuje krzaki gdy wpiszesz polskie znaki

2. gdy pobierasz tagi podcas dodawania strony tak samo krzaki w miejsce polskich znaków

wie ktoś jak to poprawić ? ewentualnie czy znajdzie się dobra dusza która udostępni skrypt w pełni działający w utf-8 i polskimi krzakami ?

SFM Filtry - wysokiej jakości filtry powietrza do systemów wentylacji i klimatyzacji.

W naszym sklepie internetowym filtry powietrza do wentylacji kupisz szybko, tanio i bezpiecznie.

centrale telefoniczne Siemens, Panasonic, Slican

nie widac calych kategorii tylko pierwsze litery. Co i gdzie trzeba zmienic aby naprawić ten błąd? Proszę o pomoc!

Kolego ewidentnie jest to problem po stronie skórki, której uzyłeś. W moim przypadku wielkość tego pola zalezna jest od długości najdłuzszej ściezki do danej kategorii. Podejrzewam, ze moze powinienes poszukac tego np. w pliku style.css znajdującego się w głównym katalogu skórki.

Ja z kolei mam pytanie do osób, które postawiły swoje katalogi na freeglobes z kodowaniem UTF8. W sporej części dodawanych stron ciągle wyskakują mi krzaki zamiast polskich znaków przy pobieraniu meta. Jak to się poprawi, to i w bazie danych i na stronie mam normalnie polskie znaki. Całą bazę i config.php mam ustawione na UTF8. Co robię źle?

Kolejne moje pytanie dotyczy dotpay. Czy byłby ktoś w stanie podzielić się gotowym przepisem na połączenie katalogu z tym serwisem?

I jeszcze jedno pytanie: w przypadku wpisu premium, obok dodanej strony pojawia się się obrazek nie mówiący nic. Czy moze ktoś pomóc mi w zrobieniu czegoś takiego, ze wpisy premium będą miały na przykład czcionkę innego koloru?

Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.

@sabcio

Mam podobny problem, po dłuższej obserwacji zauważyłem że krzaki pojawiają się gdy pobierasz metatagi strony która jest w iso, te które sa w utf pojawiają się z polskimi znakami. niestety nie wiem jak i czy w ogole mozna to poprawić w tym skrypcie.

SFM Filtry - wysokiej jakości filtry powietrza do systemów wentylacji i klimatyzacji.

W naszym sklepie internetowym filtry powietrza do wentylacji kupisz szybko, tanio i bezpiecznie.

centrale telefoniczne Siemens, Panasonic, Slican

Orientuje się ktoś, czy istnieje jakiś mod pozwalający zmusić użytkownika do podania adresu miniaturki?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności