Skocz do zawartości

Freeglobes

Rocky77

Rekomendowane odpowiedzi

jestem w trakcie konfiguracji i tak o ile z data sobie poradzilem to co do dlugosci opisu:

W pliku cofig.php ustawiam:

$CONFIG['max_keywords'] = "500";

$CONFIG['desc_submit_min_length'] = "350";

następnie w utils.js ustawiam:

fieldMaxLength = 500;

I logicznie powinno działać?

Ale:

"Your website description cannot exceed 255 caracters."

Przeczyściłem cache i nadal to samo.

Jakieś pomysły?

+

Popraw jeszcze w /include/functions/basic.php linia 38

i nic nie dziala... a cache chyba mam wylaczony

chociaz z tego widze to jak proboje dodac opis to wyskakuje mi ustawiona minimalna dlugosc: 350 , natomiast w polu moge wstawic max 255 znakow i ani grosza wiecej - pole w mysql jest jako tekstowe

• Odpowiedzi 308
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
bezczelnie - bo przeczytalem tylko polowe tematu (ale czas nie jest z gumy) - sie zapytam:

Wyłączyć to nie wiem jak, ale wystarczy że w kodzie pliku header.html (w folderze odpowiedniego szablonu) zamienisz <li><a href="<{$submit_site_url}> na <li><a href="/index.php?do=basic"

Jak zrobić cydr z jabłek? Przepisy na nalewki domowe smaczne i zdrowe.

• 2 tygodnie później...

Postawiłem swój pierwszy katalog.Oparty jest na skrypcie Freeglobes.

Dzięki za wszystkie wskazówki oraz gotowe rozwiązania, katalog działa teraz w miarę elegancko.

Mam niestety, jeden mały problem z naliczaniem przez Adsense.

W pluginie Adsense, wpisałem swój numer "pub".

W plugins/adsense/function.php zmieniłem wielkość reklamy na tą samą, którą ma dany kanał w panelu Adsense Google.

W tym samym pliku w linijce google_ad_channel = "" podałem ad_slot reklamy.

Co prawda nazywa się channel, ale chyba nie ma sensu podawać tam nazwy kanału?

Wrzuciłem

<{plugin name='adsense' call='showAds'}>

do odpowiedniego pliku .html.

Reklama wyświetla się, ale...

Minęły 24 godziny, a dany kanał jest nadal nieaktywny w panelu Adsense.

Tak jakby reklama z tego katalogu, nie była przypisana do żadnego konta Google.

Czy jest tu osoba, która mogłaby mi powiedzieć, co zrobiłem źle?

Gdzie w skrypcie freeglobes, można przypisać wyświetlaną reklamę, do odpowiedniego kanału Adsense?

o dzieki.. kurde przydalby sie spis procedur koniecznych do ogarniecia tego katalogu bo poki co to poleglem

Wszystko w jednym miejscu :)... Wieczorem mi się trochę nudziło i napisałem artykuł na temat FG ze wszystkimi modyfikacjami z tego tematu :) Link:

https://www.iskra.pq.pl/index.php/freeglobe...ne-modyfikacje/. Mam nadzieję, że pomoże to "newbie" ;)

Dzięki, fajnie znaleźć wszystko w jednym miejscu ;)

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Witam.

Mam do Was pytanie odnośnie modyfikacji pozwalającej dodawać przy wpisie tagi- czy macie też, że działa to tylko przy dodawaniu wpisów BASIC?? U mnie występuje taka sytuacja, że przy dodawaniu PREMIUM pojawia się textarea do wpisania tagów, ale nie zapisuje sobie tego i w efekcie przy moderacji nie mam żadnych tagów, zaś przy dodawaniu przez panel admina w ogóle nie pokazuje się pole do wpisania tagów. Próbowałem w kodzie dodać linijkę odpowiadającą za wyświetlenie pola do wpisania tagów, ale mimo wszystko sytuacja jest taka sama jak przy wpisie premium- nie zapisuje sobie tych tagów.

Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności