Skocz do zawartości

Freeglobes

Rocky77

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 308
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W panelu konfiguracyjnym ustawiasz ilość wpisów na stronie - minimum 10 (ręcznie można to zmienić).

Jeżeli chcesz aby linki na stronie głównej prowadziły tylko do szczegółów wpisu to wszelkie zmiany robisz w common.php - ale ja się tym nie bawiłem póki co.

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

Zmieniasz w skórce szablonu bezpośrednie linki do strony na link do "szczegóły wpisu"

W moim przypadku jest to w skórka/sites.html

<td colspan="3" class="lien" valign="top">

<a onmousedown="return clk('<{$site.id}>');" href="<{$site.single}>" title="<{$site.name}>" class="details"><{$site.name}></a>

Postawiłem katalog i kilka rzeczy nie działa:

1. Przy wyszukiwaniu tagów (np. "ślusarstwo") z polskimi znakami pojawiają się krzaki. "Dorobiłem" wyszukiwanie 2 fraz, ale jak mają polskie znaki, to ich nie znajduje. Widziałem, że winnych katalogach to jakoś działa. -> zrobione, trzeba zamienić wszędzie, gdzie się da kodowanie na iso-8859-2.

2. Przy dodawaniu strony nawet po kliknięciu opcji "Pobierz dane" - nie pobiera ich. Chciałbym w ogóle usunąć pobieranie danych i od razu dać formularz.

2. Podczas dodawania strony można dodać tagi, ale nie można ich modyfikować przy edycji (są traktowane jako link).

5. Nie pobiera miniaturek.

Rozwiązany problem krzaków w majlach - zmieniłem kodowanie w pliku class.mailmanager.php -> $headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-2' . "\r\n";

Gdzie zmienić kodowanie, aby poprawnie wyświetlały się kanały RSS i ATOM?

Mały OT.

Nie rozumiem po co dodajecie strony do katalogu ;) . Na razie nie uporałem się z krzakami w kanałach. Z niepobieraniem miniaturek też, ale pewnie da się to załatwić przez jakiś serwis. Katalog nie jest ani zindeksowany, ani podlinkowany - czeka aż będzie większość cacy (przynajmniej te miniaturki i natychmiastowy formularz dodawania bez opcji pobierania/ niepobierania metadanych) .

• 1 miesiąc temu...

Przekopałem się przez cały temat i teraz kombinuję z moim pierwszym FG, mam w związku z tym kilka pytań.

1. dostępny jest jakiś plik języka PL czy każdy tłumaczy we własnym zakresie ?

2. płatności premium są podpięte pod jakiś polski system ?

3. aby zmienić krzaki na polskie znaki wystarczy w configu UTF-8 dać czy coś więcej ?

4. W nawigacji jest link do 'keywords.html' ale naciśnięcie coś nie bardzo działa

Warning: Smarty error: unable to read resource: "keywords.html" in /homez.313/address/domeny/rk/class/smarty/Smarty.class.php on line 1095

Pozdro !

Tłumaczyłem właściwie całego FG widocznego dla niezarejestrowanego usera (czyli bez paneli usera i admina). Jeśli chcesz, mój plik z tłumaczeniem znajdziesz tutaj. Tak, ujednolicenie kodowania znaków do UTF-8 chyba rozwiązywało problem.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

miał ktoś problem z pr ? tzn nie wyświetla mi się w szczegółach strony, sprawdzałem w configu jest niby wlączone

Gdzieś na forum jest dostępna poprawka Malmy (?).

aby zmienić krzaki na polskie znaki wystarczy w configu UTF-8 dać czy coś więcej ?

Ja konwerterowałem wszystkie pliki dodatkowo (kodowanie iso8859-2). Dzięki temu pozbyłem się "krzaków" w m.in. mejlach.

W nawigacji jest link do 'keywords.html' ale naciśnięcie coś nie bardzo działa

Chodzi o Plugins/Tag and Keywords Manager? Czy o Tagi?

Hmm, po instalacji poprawki tagowej (dodawanie tagów podczas dodawania strony), Keywords & Tgs z Plugins strona nie chce się otworzyć...

no właśnie może jakiś łaskawca wrzuci pliki w utf-8 :) bo ten plik który tutaj jest do ściągnięcia mi krzaki robi :)

a poprawka melmy do freeglobes wystarczy ? podmieniam plik ? czy muszę to jakoś inaczej zorganizować

(btw. czemu na tym forum nie ma działu dla freeglobes ;p)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności