Skocz do zawartości

Freeglobes

Rocky77

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 308
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 miesiąc temu...

Witajcie. Chciałem przerobić FG dla swoich potrzeb tak aby nie był to już katalog stron (coś jakby baza ogłoszeń lokalnych). Nie znam php, więc większość moich modyfikacji polegała na doświadczeniach typu "zmień i zobacz co się stanie".

Moje problemy:

1. Jak zrobić aby po kliknięciu w DODAJ NOWĄ STRONĘ zamiast opcji wyboru PREMIUM/BASIC pojawił się już formularz z basic_add_form.html przy czym skrypt powinien pominąć pobieranie informacji ze strony. Nie będzie już adresu www.

2. Usunąłem z formularza (basic_add_form.html) pole URL, ale za każdym razem po wypełnieniu formularza otrzymuję informację, ze strona jest już w katalogu. Jak zrobić aby skrypt ignorował pole (informację URL)? Chciałbym całkowicie usunąć informacje URL - potrzebne dane to tytuł (nazwa), e-mail, link do zdjęcia i opis.

Witam, mam problem - ucina mi polskie litery w url.

Zmieniłem ten kod w pliku class.rewriteengine.php

$accent = array('â','ŕ','é','č','ę','î','ô','ű','ç',"'");

$sans_accent = array('a','a','e','e','e','i','o','u','c','');

na kod:

$accent = array('ń','Ń','ż','Ż','ź','Ź','ć','Ć','ł','Ł','ó','Ó','ś','Ś','ą','Ą','ę','Ę',"'");

$sans_accent = array('n','n','z','z','z','z','c','c','l','l','o','o','s','s','a','a','e','e','');

lecz dalej ucina mi literki w nowo dodanych wpisach np. wpis o tytule zaproszenia ślubne posiada url:https://katalogslubny.nk6.pl/zaproszenia-lubne-c-1.html

Witajcie. Chciałem przerobić FG dla swoich potrzeb tak aby nie był to już katalog stron (coś jakby baza ogłoszeń lokalnych).

Freeglobes się do tego nie nadaje bez dużych przeróbek. Przepisałem ten skrypt praktyczne od początku pod swoje potrzeby i wiedząc co dokładnie w nim siedzi już go nie polecam.

Zainteresuj się Arfooo ewentualnie zainwestuj w Seokatalog.

ucina mi polskie litery w url

Jeżeli robisz to w ten sposób to pewno złe kodowanie samego pliku class.rewriteengine.php spróbuj zmienić na UTF8 bez BOM np. w notepad++.

...

Stworzyłem mój pierwszy katalog ślubny i mam problem.

Wątek już studiuje ze dwa dni i parę rzeczy udało mi się zrobić ;), ale nie umiem sobie poradzić z:

1. Reklama->Twoja strona tutaj - nie wiem czemu, ale ta opcja nie działa - wpisuje id pierwszej strony jaka istnieje w katalogu i ona się w tej rubryce nie pojawia.

2. Gdzie ustawić meta głównej strony katalogu:

<meta name="description" content=" " />

<meta name="keywords" content=" " />

na stronie głównej katalogu meta name pochodzą od pierwszej dodanej strony która znajduje się w katalogu, a chcę aby na stronie głównej katalogu były osobne meta które zindeksuje google

3. Nie wiem gdzie mam zmienić, aby po wpisaniu polskich znaków w wyszukiwarce katalogu nie wyświetlał krzaczków -np wpisze "zaproszenia ślubne" i wyszukuje hasła poprawnie, jednak nad wyszukanymi stronami wypisuje tak: "1 Wyniki dla zaproszenia ?lubne"

Stworzyłem mój pierwszy katalog ślubny i mam problem.

Wątek już studiuje ze dwa dni i parę rzeczy udało mi się zrobić wink.gif, ale nie umiem sobie poradzić z:

1. Reklama->Twoja strona tutaj - nie wiem czemu, ale ta opcja nie działa - wpisuje id pierwszej strony jaka istnieje w katalogu i ona się w tej rubryce nie pojawia.

2. Gdzie ustawić meta głównej strony katalogu:

<meta name="description" content=" " />

<meta name="keywords" content=" " />

na stronie głównej katalogu meta name pochodzą od pierwszej dodanej strony która znajduje się w katalogu, a chcę aby na stronie głównej katalogu były osobne meta które zindeksuje google

3. Nie wiem gdzie mam zmienić, aby po wpisaniu polskich znaków w wyszukiwarce katalogu nie wyświetlał krzaczków -np wpisze "zaproszenia ślubne" i wyszukuje hasła poprawnie, jednak nad wyszukanymi stronami wypisuje tak: "1 Wyniki dla zaproszenia ?lubne"

• 2 tygodnie później...

/themes/{twoj styl}/single.html

Przed edycją:

<li>

<a href="#" id="l_0" class="current" onclick="multiClass(this.id)"><{$lang.site_infos}></a>

</li>

<li>

<a href="#" id="l_1" class="ghost" onclick="multiClass(this.id)"><{$lang.comments}> (<{$comments|@count}>)</a>

</li>

<li>

<a href="#" id="l_2" class="ghost" onclick="multiClass(this.id)"><{$lang.feeds}></a>

</li>

<li>

<a href="#" id="l_3" class="ghost" onclick="multiClass(this.id)"><{$lang.tags}></a>

</li>

Po edycji:

<li>

<a href="#" id="l_0" class="current" onclick="multiClass(this.id)">O stronie</a>

</li>

<li>

<a href="#" id="l_1" class="ghost" onclick="multiClass(this.id)">Komentarzy (<{$comments|@count}>)</a>

</li>

<li>

<a href="#" id="l_2" class="ghost" onclick="multiClass(this.id)">RSS</a>

</li>

<li>

<a href="#" id="l_3" class="ghost" onclick="multiClass(this.id)">Tagi</a>

</li>

Dzięki ;)

Mam jeszcze problem z tymi liniami.

Są one zdefiniowane w tym samym pliku, ale nie wiem jak je przedłużyć. wstawianie do znacznika <hr/> wartości w pikselach ani procentach nie robi nie.

<tr>
				<td colspan="2">
					<hr/> //<hr width="100%"/> albo <hr widht="300"/>
				</td>

</tr>
			<tr>
				<td valign="top"><{$lang.description}></td>
				<td><h6	style="font-size: 12px; font-weight: bold; font-family: verdana,arial;"><{$site.description}></h6></td>
			</tr>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności