Skocz do zawartości

Który wersja wordpressa wydajniesza.

Tomahawk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Który waszym zdaniem wordpress jest wydajniejszy?

Seria 2.6 czy 2.7?

Bo 2.5 był bardzo słabo zoptymalizowany.

2.6 był dużo wydajniejszy niż 2.5.

A jak do tego wszystkiego ma się najnowszy 2.7?

Proszę tylko nie brać pod uwagę javascriptów bo przecież to niema znaczenia jeśli chodzi o wydajność.

Bada ktoś takie rzeczy? Znacie jakieś testy?

P.S.

A może 2.3.3 był najszybszy?

Starych wersji ja to bym nie tykał bo sporo bug-ów było, zresztą dość aktywnie wykorzystywane sa przez osoby włamujące sie.

Wordpress-a traktuj jako narzędzie jak go sobie skonfigurujesz tak Ci będzie działał, w sumie to testy to możesz zrobić sobie sam

zainstaluj sobie oba, machnij do obu tyle postów ile przewidujesz w serwisie i oba pomęcz jakimś automatem do sprawdzania wydajności np. ab z apache.

Masa wtyczek jest niechlujnie napisania jak za duzo zapytan bedzie SQL to nic nie pomoze i bedzie wolno. Dobrze jest wtedy gdy zapytan SQL jak najmniej

Jeżeli już koniecznie chcesz używać starszej wersji to sprawdz, która z nich jest najbezpieczniejsza. Na https://www.milw0rm.com znajdziesz po wpisaniu 'wordpress' kilka ciekawych informacji, m.in exploity, błędy itd.

Ale tak jak napisał Maximus, wystrzegałbym się starszych wersji WP;)

PS. Jak potrzebujesz czegoś szybszego to zawsze istnieje jakaś alternatywa;P

Kalkulator akcyzy akcyzowy.pl. Sprawdź ile idzie przelew: ileidzieprzelew.pl

Akcesoria GSM dla smartfona i tabletu telu.pl

rzeczywscie - szybkosc wysmienita ;) dzieki Bielack

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Proszę uprzejmie ;-)

Czasami potrafi zaskoczyć, gdy coś aktualizujesz, a na stornie się nie zmienia. Pamiętać trzeba wtedy, że wystarczy albo odczekać, albo opróżnić cache w Ustawienia/DbCache naszego bloga.

I słowo w kwestii wydajności: mój blog o pozycjonowaniu Pajmon.com miał wczoraj trochę ponad 1K wizyt i zużył 1.8% procesora na Kei.pl w pakiecie BiuroExtra. Zaczyna mnie to trochę przerażać, bo mam wszystko do cachowania co znam, a tutaj proszę - nie ma łatwo.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

widze opisałeś SEO PAkiet w neteasy - własnie go "dobijam" ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

widze opisałeś SEO PAkiet w neteasy

Owszem, akurat potrzebowałem - temat wydał się "na czasie". Zwróć uwagę, że oprócz pakietu SEO w NetEasy opisałem również SEO pakiet w Ionic.

;-)

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności