Skocz do zawartości

Dodatkowa podstrona przy wymianie linkami

seba17

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie. Załóżmy ze na jakiejś stronie A i jej wszystkich podstronach umieszczam link z odpowiednim anchorem. Link prowadzi do mojej strony. Mam pewien pomysł który według mnie zwiększyłby moc linku. Otóż strona A utworzyłaby dodatkową podstrone na której umieszczony byłby link do mojej strony, wraz z jej krótkim opisem zawierającym słowa kluczowe. Oprócz tego do tej dodatkowej podstrony prowadziłby link z mapy strony A i jej wszystkich podstron. Przypomne jeszcze że na każdej podstronie serwisu A umieszczony jest też link do mojej strony. Czy taka operacja pomogła by mi w pozycjonowaniu , czy też może zaszkodziła nawet ??

mam nadzieje ze zrozumieliście wszystko :D

na jakiejś stronie A i jej wszystkich podstronach umieszczam

to jest calkowicie normalne - chodzi o to ze zakladasz jakas strone i na kazdej podstronie dajesz linka do siebie - kazdy tak robi, chyba ze cos zle zrozumialem :-k

w kazdym razie to daje wieksza moc ale nie duzo wieksza, ja juz zaczynam uwazac ze lepiej miec linka z 2 stron - kazda na innym IP - tylko po jednym niz 1000 linkow z jednej strony :D

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

No nie całkiem o to mi chodzi :lol: , ale to pewnie ja źle wytłumaczyłem, postaram sie inaczej.

Więc, tak na każdej podstronie strony A umieszczam link do siebie. Ale dodatkowo tworze jeszcze jedna podstrone i na niej umieszczam link tekstowy do siebie, a pod spodem krótki opis zawierający słowa kluczowe związane z moją stroną. Do tej nowej podstrony z opisem linkuje z mapy strony A ( nie swojej ), oraz z jej każdej podstrony, wszystko po to żeby robocik odnalazł tą podstrone i zobaczył te słowa kluczowe wraz z linkiem.

No i mam pytanie czy to może coś pomóc ??

Wymyśliłem to dlatego że jak zdobywamy linki to rzadko zdarza sie żeby strony które linkują do nas były o podobnej tematyce ( a to jest bardzo ważne dla googla), więc może robot lepiej potraktuje moją strone jeśli zobaczy że na innej jest jej opis.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności