Skocz do zawartości

Kilka pytań początkującego

bybek5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem na stronce zarejestrowany od kilku dni i do tej pory przeglądałem forum w celu zdobywania wiedzy na temat pozycjonowania. Czytałem na temat: pozycjonowania, o zapleczu, o swl, preclach, etc, ale nie wszystko jeszcze wiem. Proszę o wyrozumiałość.

Oto wątpliwości:

1. Różne wypowiedzi znalazłem na temat dodawania linków do toplist. Jedni mówią, że nie warto, bo mogą pogorszyć pozycje, zaś inni uważają że każdy link jest dobry. Więc jak jest naprawdę?

2. Wiem, że stosowanie swl jest niebezpieczne kiedy domena ma 2 miesiące i ma mało linków. Ale w późniejszym czasie można z nimi spróbować. Nie rozumiem tylko o co chodzi z tym punktami. Wielu pisze, żeby nie dawać na jedną frazę za dużo punktów. Dlaczego? Jaka jest wtedy bezpieczna wartość?

3. Nie do końca rozumiem idei posiadania zaplecza. Wiem, że:

Zaplecze to strony internetowe o tematyce związanej ze stroną pozycjonowaną. Twój prywatny zbiór stronek (informacyjnych, typu presell, katalogów, itd.) na których umieścisz link(i) do strony pozycjonowanej. Tematycznie powiązanych dlatego, że np. pozycjonując blog motoryzacyjny lepiej, żeby linki zewnętrzne pochodziły z strony o motoryzacji niż ze strony o szydełkowaniu

----------------

Czyli np. mam stronę o motoryzacji i aby ją wypozycjonować zakładam nową stronę o motoryzacji, aby zamieścić na niej linki do strony którą chce wypozycjonować, TAK? Ale po co robić dwie takie same stronki? Nie lepiej, np. kupić linki na innych stronach? Wiem, że jak mam swoją własną stronę to nigdy nie stracę back linków, ale przecież taka strona będzie słabo wypozycjonowana i takie linki są chyba mało wartościowe, nie?

4. Odnośnie precli. Mam stronę z ogłoszeniami nieruchomości. Jakie artykuły mogę pisać, abym mógł zamieścić w nich linki?

5. Nie rozumiem takiego stwierdzenia: "opłaca się również podlinkować swój wpis w tym katalogu". Co to znaczy podlinkować wpis w katalogu?

Wiem, że jest trochę tych pytań. Będę wdzięczny jak ktoś mi to wszystko wytłumaczy :P

ZielonyKatalog PR 4 - tylko 3,76PLN (2,50).

Limey.pl - katalog stron (2,46PLN (1,50)  || 0-z.pl - artykuły do przedruku.

Nie rozumiem tylko o co chodzi z tym punktami. Wielu pisze, żeby nie dawać na jedną frazę za dużo punktów. Dlaczego? Jaka jest wtedy bezpieczna wartość?

To proste - im więcej punktów na link przydzielisz tym system więcej linków do ciebie umieści na stronie partnerów. Dlaczego nie dawać na początku dużo punktów na frazę? Bo dla google może być podejrzany nagła ogromna ilość linków prowadząca to twojej strony.

Czyli np. mam stronę o motoryzacji i aby ją wypozycjonować zakładam nową stronę o motoryzacji, aby zamieścić na niej linki do strony którą chce wypozycjonować, TAK? Ale po co robić dwie takie same stronki? Nie lepiej, np. kupić linki na innych stronach? Wiem, że jak mam swoją własną stronę to nigdy nie stracę back linków, ale przecież taka strona będzie słabo wypozycjonowana i takie linki są chyba mało wartościowe, nie?

Nie dwie takie same. Zakładasz kilka stron o motoryzacji i umieszczasz na nich po kilka unikalnych artykułów, aby każda tworzyła mini stronę. Na początku taka strona nie będzie miała dużej wartości dlatego trzeba takie mini-strony dodać do katalogów. Dużo osób (w tym ja) zapleczowe strony dopala z SWLi rotacyjnych mała ilością punktów, aby google zauważyło kilka linków i ją szybko zaindeksowało.

4. Odnośnie precli. Mam stronę z ogłoszeniami nieruchomości. Jakie artykuły mogę pisać, abym mógł zamieścić w nich linki?

Nieryuchomiści :P. Domy, posiadłości, ciekawe budowle. Cokolwiek powiązanego w jakiś sposób z nieruchomościami.

5. Nie rozumiem takiego stwierdzenia: "opłaca się również podlinkować swój wpis w tym katalogu". Co to znaczy podlinkować wpis w katalogu?

Najczęściej oznacza to użycie SWLa i przydzielenie skromnej ilości punktów na wpis w katalogu, aby link z katalogu nabrał mocy.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Najczęściej oznacza to użycie SWLa i przydzielenie skromnej ilości punktów na wpis w katalogu, aby link z katalogu nabrał mocy.

co to znaczy skromnej? ile to jest punktow? ile trzeba dac punktów aby szybko zaindeksowac wpis?

Zabytki w Sandomierzu

Dzieci należy trzymać z dala od Internetu.

Od dzieci Internet głupieje...

co to znaczy skromnej? ile to jest punktow? ile trzeba dac punktów aby szybko zaindeksowac wpis?

Wystarczy już od 100 do 500. Nie zapominaj jednak o linkach stałych - daj kilka - kilkanaście. W celu podlinkowania linkami stałymi użyj do wyboru:

addera

swl stałego - linkme, seodopalacz, statlink, seonet (wersja linków stałych)

można też dać kilka linków "ręcznie" (katalogi, precle, inne strony) - oczywiście ręczne dodawanie dotyczy raczej bardziej wartościowych wpisów w dobrych katalogach.

Oczekujesz jeszcze jakis informacji :) Co prawda nie jest to odpowiedz na jendo z tych pytań, ale zawsze to jakas informacja.

Mawiają, że warto "nawalac w TOP 10 konkurencji".

z 2 strony jest to nieetyczne, a czasem nawet mozna przypadkowo jakiejs konkurencji pomoc.

Wiec, tak to wyglada. Tylko przekazuje informacje...

Wynajme punkty Gotlink.pl, Seo.Net.pl, E-weblink oraz SeoMatiK.pl - najtansze ceny na rynku.

Kontakt: GG 2019406 email 99f@wp.pl

468x60.gif

Doceniasz innowacje? Najmocniejszy system linków stałych Seomatik.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności