Skocz do zawartości

ktory hosting lepszy?

kangurrr

Rekomendowane odpowiedzi

czyli zaczynamy od nowa...

na początek powiedz więcej o skrypcie, na którym stoi strona.. daj tu adres - popingujem, potrejcertujem, poanalizujem jak co wchodzi co zamula, czego trzeba : ) ...no bo wydaje mi się tak osobiście, że tutaj jest podstawowa kwestia - potrzebujesz wydajności przede wszystkim (a jeśli tak, to w jakim sensie - czy bazę zarzynasz, czy procesora potrzebujesz, a może RAMu?) - czy potrzebujesz opcji instalowania niestandardowych dodatków (ffmpeg czy inne takie tam)? odwiedziny odwiedzinami, ale trzeba pomyśleć co zarzyna serwer gdy masz tysiąc, czy pięć tysięcy uników : )

pamiętaj - łatwiej wziąć sobie mocny shared hosting na 3 miechy gdzieś za 60-80zł za miech (bo raczej na tyle się nastawiaj, chyba, że zadowala Cię jakiś moloch z USA z serwerami w UK - vide Innohosting.. choć przy takich kursach, jakie mamy, to polskie firmy powoli zaczynają fajnie wyglądać - mimo, iż ciągle w UK/USA jest więcej za taniej.. to ten dystans się zmniejsza.. no i masz BOK, który można opieprzyć po polsku - i serwery dwa województwa dalej, a nie pół Europy i za kanałem/oceanem ; ) i potem wskoczyć na coś mocniejszego niż od razu sobie koszta zrobić bez sensu 100-150zł miesięcznie... no bo właśnie... 200zł rocznie to na pewno jest budżet do zrewidowania... za 200zł to 3-4 firmy zaraz Ci rzucę, ale to nie będzie mocna rzecz... chyba, że mocna rzecz, ale 2GB na dysku i 20GB transferu miesięcznie... a na tym raczej skrzydeł nie rozwiniesz : )

ile transferu i dysku potrzebujesz?

więcej danych, więcej danych, więcej danyyyych.. jaki skrypt, co, jak, gdzie.. itd. itp..

a mniej offtopowo:

ostatni najtańszy VPS managed, który mi się rzucił w oczy to prohost (122zł miesięcznie) i najdmen czy tam ionic (ionic.pl bodajże) za chyba 159zł miesięcznie...

ale IMHO bierzesz coś dobrego na 3 miechy za 200zł + VAT za te 3 miechy i prosisz admina tego hostingu raz na jakiś czas o komentarz, czy to jeszcze na shared się nadaje, czy jednak lipa : )

nie rób sobie kosztów bez sensu... ja mam taką schizę teraz, że marzy mi się host za 200 miesięcznie (i nawet stać mnie na taki), a mam potrzeby jak na 200 rocznie : ) no dobra, jak na 500 rocznie.. hehe..

no wiec ten skrypt to joomla! tak tak joomla :soczek: zaczynam portal regionalny(katalog firm,ogłoszenia itd) od zera. bede pozycjonowal stronke a pozniej chcem wydac trche kasiorki na reklame wiec chcem od poczatku panowac nad sytuacja :huh: Sam niewiem jaki i kiedy bede duzy ruch na stronie. dlatego tez nie wiem co robic. czy wydac odrazu 1000 zl na managed czy najpierw na shared czy wziasc nie managed i admina. potrzebuje z 5-10gb i 25-50gb na traffic.a co sadzicie o logout.pl?

ebialystok.pl - Firmy Białystok

Nowy branżowy katalog firm województwa Podlaskiego to Podlasie Online.

Sale weselne Białystok to miejsce gdzie zorganizujesz imprezę okolicznościową.

W takim przypadku nawet bym się nie zastanawiał - shared i to nawet nie jakiś super drogi pakiet na początek. Opłacić np na pół roku i później ewentualnie rozszerzyć pakiet i później przenosiny na VPSa. Przeniesienie nawet bardzo rozbudowanej joomli to jedno popołudnie roboty.

Pozdrawiam :)

siewicz racja

3 miesiące albo pół roku w porządnej firmie - tego logout.pl nie znam, więc nie namawiam jakby co - celuj w coś klasy IQ.pl/NQ.pl/Dhosting.pl lub minimalnie słabsze/tańsze... na pewno podaruj sobie firmy młode, mało znane i nie napalaj się na oferty tanich VPSów albo kont za 50zł rocznie... tak 30-40 miesięcznie w przeliczeniu będzie już dobrym kontem, przynajmniej powinno być...

kangurrr ...no to teraz poczytaj to forum, inne, konkurencyjne fora (adresu nie podam, bo bym reklamował ; ) i powoli, w 2-3 dni ustal sobie ze 3-4 firmy, wykup testowe konta i próbnie poinstaluj sobie Joomlę... to nie jest aż taaaaki zły skrypt, ja też na nim pracuję - jeśli chcesz więcej adresów i odpowiedzi, napisz do mnie na PW tutaj albo na milosz@epoczta.pl, pokażę Ci jak moje Joomle chodzą w dobrych firmach

Odradzam Hitme po ostatnich akcjach. Przez ich awarie i różne cuda padły mi wszystkie bazy, zaplecza, wszystko popadało, a ich reakcja na moje prośby - żadna.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

wielkie dzieki panowie! macie racje, zawsze mozna przeniesc joomle sa do tego specjalne programy co robia caly backup i tylko pozniej szybka instalka....jeszcze wielkie dzieki! pozdro

ebialystok.pl - Firmy Białystok

Nowy branżowy katalog firm województwa Podlaskiego to Podlasie Online.

Sale weselne Białystok to miejsce gdzie zorganizujesz imprezę okolicznościową.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności