Skocz do zawartości

reklama na forum?

akukuha

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem właścicielem potężnego forum.

Dziennie forum ma 60-70 tysięcy odsłon a na miesiąc prawie 2 mln odsłon.

Użytkowników na tym forum jest zarejestrowanych prawie 8 tysięcy, dziennie rejestruje się po 40,50 użytkowników

Tematyka to znana gra komputerowa.

W związku z tym mam parę pytań:

1. Czy na takim forum da się zarobić na reklamach?

2. Słyszałem, ze można zarabiać z Google Adsense i tez na banerach tylko teraz nie wiem czy baner jest bardziej opłacały rotacyjnie czy stały?

3. Może byście polecili mi jakaś dobra firmę co się zajmuje reklamami?

Z góry dziękuje

pozdrawiam

zerknij na ten temat https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=65415

Adsense to bym sobie darował na forum, bo zbyt dużo na nim nie wyciągniesz. Może agencja. Może samemu zajmij się sprzedażą powierzchni reklamowej.

Wszystko zależy od tego jakie to forum, jaka tematyka, skąd pochodzi traffiic itp.

• 2 tygodnie później...

To już lepsza agencja reklamowa niż te cpmprofit.com

Jeżeli masz 2 forum/serwis o podobnych rozmiarach, albo kilka mniejszych do bez problemu przyjmą Cię nawet do ARBOmedia, a przy tylu odsłonach nie będzie to 200 PLN.

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

Ktoś próbował analizować regulamin i informacje z podstrony "pomoc" w CpmProfit.com?

Podają m.in. tak:

Stawka bazowa wynosi 22 grosze za 1000 nie unikalnych odsłon banera 300x250 bez popupów. Stawki dla pozostałych banerów to : 15 groszy tysiąc odsłon kreacji 728x90 i 5 groszy dla reklamy 468x60

żeby zaraz sprecyzować:

Za prawidłowe wyświetlenie banera naliczany jest 1 punkt, za popup/layer 4 punkty. Na dzień dzisiejszy 1000 punktów = 10 groszy.

To w końcu ile płacą - 22 grosze, 15 groszy czy 10 groszy?

I kolejna ciekawostka:

Aby zapewnić naszym reklamodawcom jak najlepsze warunki wprowadziliśmy system naliczania konwersji. Standardowo wskaźnik ten wynosi 100%, gdy będzie on równy 200% otrzymasz podwójne wynagrodzenie przy sprzedaży punktów, gdy będzie on mniejszy niż 100% Twoje wynagrodzenie zostanie obniżone.

Co to znaczy konwersja na poziomie 100% :unsure: I o ile obniżyć - do 1 grosza za 1.000 odsłon?

Przy takich zasadach zdecydownie lepiej wyjdziesz na Adsens.

• 2 tygodnie później...

Pomyslalem, ze nie ma co zakladac nowego tematu.

Moja strona:

adres: www.filmypsp.pl

Wyswietlen na miesiac: okolo 500k

UU dziennie: 3-4k

Z czego proponujecie zarabiac?

Ile moglbym brac za reklame [mailing,bannery,linki,)?

(w takich miejscach w jakich umieszczony jest np.adsense)

?

Z czego proponujecie zarabiac?

Ile moglbym brac za reklame [mailing,bannery,linki,)?

od 1 zł do 1 milona

przecież nikt Ci nie odpowie na to pytanie ile , za ile kupisz BMW ?

sprawdz ile kosztują reklamy w innych serwisach , jakie są stawki , potem wyświetl swój cennik w zakładce reklama i zarabiaj

• 2 miesiące temu...

z forum nie wiem do końca, ale myślę że w najgorszym wypadku przy dobrze rozmieszczonych reklamach to będzie conajmniej 1$:D oczywiście to dużo i mało. Jak się ma 50k wejść dziennie to 50$ zawsze wpadnie a to już poważna kasa przy polskich zarobkach:) Tylko są dwie kwestie jak wykręcić tyle odwiedzin, a jeśli już się znajdzie sposób to trzeba cierpliwości żeby do tego dojść. 90% projektów, który ktoś kiedyś wymyślił nie wypalają tylko dlatego, że ktoś poświęca za mało czasu.

Wiem, że ze zwykłych witryn 2$ to całkiem realna kasa, tylko pytanie czy w czasach silnego dolara (ponad 3zł) nie będzie odwrótu i przebicia 2zł od góry na wykresie:) Z tego co robi rząd amerykański moim zdaniem do końca roku dolar będzie testował bariere 2zł:( No, ale przy 50k uu dziennie to i tak zawsze daje jakieś 100zł na dzień co nie jest słabym wynikiem:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności